Därför sa Foppa nej till fler miljoner

En miljon dollar för lite mer än en tredjedel av säsongen. Mer betalt ville han själv inte ha. Nu står det klart att Peter ”Foppa”Forsberg kommer tillbaka i välbekanta nummer 21 i Coloarado Avalanche.

”För Avs kan det vara blackjack. Eller om det visar sig att det var en oklok idé. Han ska ändå spela i en liga där ungdomarna blir allt flera och tempot allt högre. Det har varit en tydlig trend sedan NHL: s lockout 2004-05. Forsberg vet att detta är hans största utmaning i hans yrkesliv”, skriver Denver Post på måndagen.

Låg lön, mindre krav

- Jag är nervös och vet inte hur det ska gå. Men jag kan inte motstå frestelsen. Jag älskar att spela hockey, säger Peter inför ett massivt mediauppbåd.

Han kommer inte att delta i tisdagsnattens (svensk tid) match mot Phoenix, men det sannolika är att han blir med mot Columbus på fredag eller mot Nasville på lördag.

Peter Forsberg tjänar en dryg miljon som är en låg lön i NHL, men det är precis så han vill det.

- Desto mindre krav behöver jag känna. Det var jag själv som önskade den nivån.

"Slippa snack om pengar"

- Det är skönt att slippa massa snack om pengar.

Uppgörelsen mellan Colorado och Peter innebär också att klubben har utrymme i lönebudgeten till att värva flera spelare före den 28 februari när transferperioden tar slut. Colorado har ungefär 15 miljoner dollar kvar, enligt Denver Post. 

Då vet man också hur ”Foppa” klarar sin come-back.

Inte snabbast, men smartast

Hans förre lagkamrat, Joe Sakic, är övertygad om att han ”Foppa” kommer att lyckas.

- Han var aldrig den snabbaste killen i världen, och är fortfarande inte den snabbaste, däremot den smartaste killen, det garanterar jag, säger Sakic. 

- Han kommer ändå att se möjligheter som ingen annan och ge killarna passningar som ingen annan.

"Ungdomarna får se vad hockey handlar om"

Sakic är lyrisk i sin beskrivning av Peter Forsberg:

- Han är en hockeyspelare. De unga killarna kommer att se vad spelet verkligen handlar om. De kommer att lära sig så mycket bara genom att titta på honom.

Peter själv erkände att de senaste dagarna fram till beslutet har varit "hemska." Han var länge väldigt tveksam, men efter ett långt samtal på söndagen med Colorados tränare, Matt Sokolowski, bestämde han sig.

- Första matchen blir påfrestande, men jag måste ge det en chans.

Fotnot: Viasat har tagit beslutet att sända Peters premiärmatch, förmodligen den som spelas natten mot fredag.

Fakta

Här är hans karriär

Född: 20 juli 1973 i Örnsköldsvik.

Klubbar: skolad i Modo fram till 1994, har sedan återvänt 2004-2005 och 2009-2010, proffsdebut i Quebec 1994, 1995 bytte han till Colorado, spelade där till 2004, var tillbaka 2008 och återkommer nu igen. Har också spelat i Philadelphia 2005-2007 och Nashville 2007.

Meriter: 105 A-landskamper. VM-guld 1992 och 1998, OS-guld 1994 och 2006. Stanley Cup-mästare med Colorado 1996 och 2001. Vinnare av NHL:s poängliga 2002-2003.

Utmärkelser: Årets nykomling i NHL (1995), NHL:s mest värdefulle spelare 2002-2003.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.