Hans 30 miljoner stoppar inte splittringen

Rickard Pålsson försöker rädda banracing-Sverige genom att att pumpa in 10 miljoner kronor årligen till och med 2013. Men det hjälper inte, utbrytarna inom TTA vill lämna STCC och splittringen är total.

Rickard Pålsson, ägare till STCC, ville få slut på konflikten med TTA, ett bolag som bildades av fyra team som bröt sig ur när STCC ville införa ett nytt tekniskt reglemente.

Satsar - med eller utan TTA

- Det finns bara ett STCC och nu kommer vi fortsätta att satsa stenhårt på framtiden – med eller utan TTA-teamen. Jag kommer att finansiellt garantera en fortsättning under minst fem år framöver, låter Pålsson meddela.

Sedan bråket uppstod har parterna först hävdat sin respektive övertygelse, varpå de har börjat diskutera framtiden och det gick så långt att Pålsson övervägde att sälja STCC AB till TTA. Men nu säger han:

- I slutänden kände jag att det bästa för STCC:s framtid var att kvarstå som ägare till företaget och fortsätta den satsning som inleddes när jag tog över för fem år sedan.

STCC blir allt starkare

Han pekar på hur STCC har etablerats och möts av stor uppmärksamhet.

- Vi har också tagit mästerskapet till publiken via City Race i Göteborg och nästa år kör vi på Solvalla.

- Dessutom har vi bra tv-avtal, ett starkare startfält än någonsin och STCC växer i media så det knakar. Framtiden är ljus och jag vill arbeta vidare på att förverkliga den vision som jag hade när jag tog över 2006.

Ska köra två serier

Pålsson deklarerar att varumärket är starkt och att organsiationen idag är etablerad. STCC ska genomföras 2012 enligt planerna – och det samma gäller TTA där planeringen av en egen serie pågår för fullt.

- Planerna rullar på och jag vet att vi kommer att köra säsongen som kommer, säger Janne "Flash" Nilsson, en av de ledande bakom den nya organisationen.

Fråga är vad publiken anser…

- De hoppas väl att vi ska vara med, men det kommer vi inte att vara. Vi har gjort en professionell bedömning och nu ser vi fram emot att starta en bra show, säger Nilsson till TT.

De fyra teamen som har skapat ett bolag och beställt bilar för flera miljoner planerar för nio tävlingar 2012.

Därför splittras de

Det är införandet av ett nytt reglement, New Generation Touring Car, som splittrar stallen och förarna.

Ett nytt regelverk, typ det som gäller i brittiska BTCC, innebär att stallen själva kan utveckla motorerna. TTA kräver att motorna ska köra med likadana motorer.

Nu varslar STCC om att en stegvis övergång och det får Jan "Flash" Nilsson att reagera:

- Jag tror inte att det där reglementet någonsin kommer införas. Först var det 2012, sedan blev det 2013 och nu är det 2014. De skjuter på det hela tiden eftersom det inte är något bra reglemente.

Trots oenigheten vill Rickard Pålsson prata vidare med TTA:

- Det finns goda krafter inom TTA och vi är öppna för en dialog med alla deltagare i STCC när det gäller att utveckla mästerskapet, avslutar Pålsson.

Fakta

TTA består än så länge av fyra team i STCC:

+ Polestar, Volvos fabriksteam.
+ West Coast racing, stallet som vunnit flest lopp i STCC.
+ Flash Engineering, med Jan "Flash" Nilsson, stark enskild maktfaktor.
+ Brovallen Design, som driver Seats team.

Uppgifter gör gällande att ytterligare stall diskuterar en medverkan I TTA.

Peter (inte verifierad)

mån, 2011-08-08 17:19

1. Det är TTA som räddar svensk banracing

Pålsson köpte STCC-bolaget 2006, detta var då ett färdigt koncept med sponsorer till 2011, tv-sändingar, m.m I dag så är det Pålssons företag som är de enda sponsorerna. Vad gäller den sportsliga rättvise biten så fungerar den inte som idrott sport skall göra. Man erbjuder dispanser, vikttillägg, turbo för biogas bilar, luftkoner. Har man bara pengar så kan man köpa sig en bra placering. Trots detta så vägrar STCC-bolaget och Pålsson att samarbeta med de andra teamen om att ändra detta. TTA har t.o.m frågat Pålsson om de fick köpa STCC-bolaget, men svaret var nej. Pålsson såg alltså till att TTA (www.ttagroup.se) måste m.a.o göra något annat för att rädda svensk banracing. Stcc-bolaget skapades 1996 av Jan "Flash" Nilsson, han är också en av personerna bakom TTA. Bara ett team omsätter 50-60 miljoner per år för att köra svesnk banracing på elitnivå, detta är avsevärt mycket mera än vad arrangören Stcc investerar. M.a.o så är det TTA som håller på och räddar svensk banracing. Volvo cars stöder TTA satsning för 2012. Tänkbara hur många personer som jobbar åt Volvo i Sverige. Både direkt och indirekt via verkstäder, underleverantörer, andra typer av företag.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.