Här är Kalmars superarena

Äntligen är alla ritningar och förberedelser klara för att bygga Kalmars superarena. 250 miljoner ska anläggningen kosta och när den står klar våren 2011 blir det en mycket modern arena som kan skifta i rött och vitt, enligt klubbens färger.

Arenan ska rymma 11 800 åskådare och ha naturgräs. Kalmar FF har klart med banklån på 220 miljoner kronor och klubben står själv för 30 miljoner.

Av de totalt 250 miljonerna går 233 till byggbolaget NCC som kunde presentera den bästa helhetslösningen av tre intressenter.

- Det har varit en lång resa och vi har varit färdiga flera gånger, när förutsättningarna har ändrats. Så nu när vi är hundra procent färdiga känns det bra att äntligen få säga att det blir en arena, säger Arenabolagets Ronny Nilsson till tidningen Barometern.

Arenan är inte bara ämnad för fotboll utan också allehanda evenemang och då avser de ansvariga framför allt konserter. Med vishet från Ullevi i Göteborg och alla besvär när åskådare eller fans blir upphetsade ska man i Kalmar göra ett rejält underarbete.

- Ett lerlager på upp till åtta meter gör det nödvändigt att förstärka arenan genom pålning och kalkstabilisering, säger Jonas Kristiansson, affärschef på NCC i Kalmar, i ett pressmeddelande.

Våren 2011 ska det vara spelbart. Det låter optimistiskt, men parterna hävdar att det är fullt möjligt men det krävs också att gräsmattan kan sås redan i vår. Ett 40-tal byggarbetare sätter tänderna i skapelsen omgående.

- Nu får vi en arena som kan locka stora evenemang till Kalmar - och en idrottsturism vi inte haft tidigare, säger kommunalrådet Johan Persson, S.


Fakta

Den nya fotbolls- och evenemangsarenan i Kalmar blir ett av de största byggprojekten i Kalmars historia. Här är anläggningen:

* Ägare: Kalmar FF fastigheter AB, ett helägt dotterbolag till Kalmar FF Arena AB som ägs av Kalmar FF.
* Kostnad: 250 miljoner kronor. Kalmar FF lånar 220 miljoner tar 30 miljoner av eget kapital. Årlig kostnad för klubben blir 15–20 miljoner kronor. Kommunen bidrar med 6 miljoner till klubben i driftbidrag.
* Kapacitet: 11 800 sittande åskådare under tak i två etage på ena sidan, samt på kortsidorna och tre på den andra långsidan med inbyggda hörn. 15 000 åskådare vid konserter.
* Planens storlek: 68x105 meter, med sex meter mellan läktare och linje.
* Arenans storlek: 150 meter lång, 118 meter bred, och en höjd om 21 meter.
* Ambition: arenan ska ljussättas i röd färg när Kalmar FF har hemmamatch.
* Övrigt: 13 ingångar, 123 offentliga toaletter, en medlemspub, en restaurang med komplett kök samt 13 kiosker, lounge för 1 000 personer, 11 loger, konferensrum, butiksytor, souvenirbutik, Kalmar FF:s kansli, pressrum med cafeteria, nio omklädningsrum, tvättstuga, gym, sjukgymnastrum, läkarrum, sekretariat, miljöstation och driftcentral.

Den  15 mars 2011 sparkar Kalmar FF boll här. 

Fakta: tidningen Barometern.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.