”Oförstående och besvikna”

Stockholm Business Region beslutade på tisdagen att återkalla sponsorsatsningen om 200 000 kronor till Asics Stockholm Marathon. Hos Hässelby SK och Spårvägens FK är besvikelsen stor.
Hur kunde det bli så här, frågar sig friidrottsledarna i Hässelby och Spårvägen efter förlusten av 200 000 kronor. Foto: Bertil Ericsson, TT

 

- Vi är besvikna och förvånade. Vi sökte, och fick stödet beviljat, för att till årets lopp kunna öka marknadsföringen gentemot internationella maratonturister, och har under vintern och våren med detta ekonomiska stöd som hjälp bland annat besökt stora löparmässor i över 20 städer i tre världsdelar för att marknadsföra loppet och Stockholm som turiststad, skriver ordförande Bengt Olson.

Stockholms största evenemang

- Vi anser således att vi fullt ut uppfyllt våra åtaganden beskrivna i det beslut som fattades av Stockholm Business Region den 3 februari i år.

Olsson menar att marknadsföringen har varit lyckad och till dags dato är ca en tredjedel av loppets ca 21 000 anmälda löpare från utlandet. De representerar 101 nationer vilket gör tävlingen till det mest internationella idrottsevenemanget i Sverige i år.

Arrangörerna anser att loppet troligen är Stockholms mest betydande årligen återkommande turistevenemang. Enligt en undersökning som Stockholm Stad genomförde efter fjolårets lopp genererade loppet 212 miljoner i turistekonomisk omsättning, vilket motsvarar 152 årsverken i sysselsättningseffekt.

"Har inte vilselett"

- Inget kunde vara fel när Stockholm Business Region anser att vi arrangörer vilselett dem genom att addera en nordisk landskamp och att loppets internationella status på grund av detta inte kommer att vara den samma. 

- Den nordiska landskampen är enbart ett tillägg i loppet vid sidan av kampen om slutsegern, det svenska mästerskapet och motionsfolkfesten som är loppets ryggrad. 

- Den nordiska landskampen var dessutom känd redan vi tiden för ansökan, så inte på något sätt kan det hävdas att vi undanhållit något eller vilselett Stockholm Business Region.

Slutligen menar Bengt Olsson att det uteblivna stödet inte påverkar loppet negativt, då resurserna redan har använts till det de var avsedda för.  

Stefan Permander (inte verifierad)

ons, 2015-05-20 17:13

1. Stockholm stad visar en skrämmande inkompetens och PK hysteri

Stockholm stad - vad sysslar ni med? Inget i Sthlm Marathons arbetsidé om att utveckla tävlingen går i strid med någon annan idrott, tävling eller den allmänna uppfattningen. Beslutet känns som ett hysteriskt snabbt och oöverlagt besparingsprojekt där man "ursäktar" sitt handlande genom att "förnedra" ett av stadens viktigaste evenemang!

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.