Medvind i Båstad - tennisveckorna tillbaka

Sommarveckorna i tennis i Båstad tar form allt mera.  De klassiska turneringarna  för herrar och damer var  starkt hotade, på grund av pandemin, men  har fått nu klartecken, efter fjolårets spelstopp, och har nu också stärkt resurserna via flera sponsorer. Senaste förstärkningen är tennisakademin Good to Great, med tre före detta stjärnor i spetsen De vill med sitt bolag stärka utvecklingsmöjligheterna för svensk tennis genom ett nytt samarbetsavtal.

tennisveckorna i Båstad utgör en stark tradition. matcherna på det röda gruset lockar åtskilliga

huvudsponsorer till tävlingen är, Porsche, Eleda och Betway.

Tennisveckorna i Båstad  arrangeras 5-18 juli, Först damernas Nordea Open och sedanherrarna Swedish Open. 

Norman sportchef

Nytt är också att Magnus Norman axlar rollen som sportchef med uppdraget att locka spelare till Swedish Open. Sofia Arvidsson, ex-proffs även hon och, håller i damtävlingen.

-Syftet med samarbetet genomsyrar vår gemensamma vision om att skapa förutsättningar för svenska unga spelare att utvecklas och uppleva den internationella professionella tennisvärlden på hemmaplan. Tävlingarna på ATP- och WTA – touren, som spelas i Sverige, betyder mycket för svensk tennis och är inte bara en inspirationskälla för ungdomar utan även en viktig mötesplats för tennisintresserade och företag, förklarar Mikael Tillström från Good to Great. Han själv har ju upplevt att stå i fokus på centercourten.

- Vårt visionsarbete realiseras under dam- och herrveckan då Girls Singles 14 och Boys Singles 14, spelas samtidigt. De tävlingarna ska också stärka minnet av tennisledaren Mikael Stripple som dog för två år sedan.  

Han brann för att utveckla ungdomar och var en profil inom svensk tennis via  Stockholms Tennisförbunds ungdomskommitté 1990-1998 och arbete i Trollbäckens TK och Farsta TK. Han har bl a varit delaktig i utvecklingen av Thomas Enqvist.

Mikael Stripple var sportchef på Svenska Tennisförbundet under fem år i början av 2000-talet innan han  2015 blev VD för Good to Great.

.– Att tillsammans med Nordea Open skapa en turnering för framtidens svenska tennisspelare i Mikael Stripples namn är fantastiskt, betonar Nicklas Kulti. Detta blir en unik chans att spela framför Båstadpubliken och få uppleva hur det är på den internationella proffstouren.

Kulti tillsammans med Mikael Tillström och Magnus Norman är ägare till Good to Great

– Vi är naturligtvis jätteglada för samarbetet. Vår långsiktiga vision är att stötta unga talangfulla spelare så att att de en dag kan stå på Center Courten i Båstad och spela inför fullsatta läktare. 

Hur många åskådare?

- Våra tidigare tennisstjärnor har en mycket kunskap och erfarenhet i utvecklingen av nya unga tennistalanger. Det är extra roligt att detta samarbete påbörjas 20 år efter att just Magnus Norman tog hem titeln i Swedish Open, säger Christer Hult, ansvarig på Arena Båstad  

Swedish Open spelas 5-10 juli och följs av ATP turneringen den 11-18 juli.

Myndigheterna planerar att släppa upp till 3000 besökare på anvisade sittplatser ifrån 1 juli. Vi vet ännu inte om detta är med eller utan restriktioner. Vi hoppas få mer besked i nästa vecka, säger Christer Hult.

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.