Fotbollsstjärnor i välgörenhetsprojekt

Nelson Mandela och ett stort antal välkända internationella fotbollsspelare stöder stiftelsen. Och nu lanserar Clarence Seedorf, toppspelare i AC Milan, Goal4Africa - en global välgörenhetsstiftelse som samlar in pengar för att främja utbildning, utvecklingsprogram och fotboll i Afrika.

Konceptet Goal4Africa bygger på den enkla idén att alla kan bidra genom att skänka en summa pengar för varje fotbollsmål som ett lag gör. Det kan vara enskilda personer, företag eller ett kompisgäng som donerar för varje gång som det lokala juniorlaget, det egna kompislaget eller det stora internationella klubblaget gör mål. Hur mycket bestäms av den som donerar. Bakom stiftelsen står bland annat Cristiano Ronaldo, David Beckham, Ronaldo och AC Milans Clarence Seedorf. Seedorf är Goal4Africas officiella ambassadör.

 

- Nelson Mandelas arbete för demokrati och hållbar utveckling i Afrika har alltid inspirerat mig. Det är därför jag tror på och stöder Goal4Afrika, säger Clarence Seedorf.

Den stora Kick offen för Goal4Africa sker den 12 juli på Allianze Arena i M?nchen i samband med Mandelas 90-årsdag. Som en hyllning till Nelson Mandela kommer hans händelserika liv och tankar som inspirerat till Goal4Africa att presenteras. En tv-sänd välgörenhetsmatch mellan ett lag bestående av några av världens bästa fotbollsspelare och ett Afrikanskt stjärnlag kommer att spelas. Cristiano Ronaldo, David Beckham, Ronaldo, Clarence Seedorf, Bastian Schweinsteiger, Sergio Ramos och Ronaldinho kommer bland annat att spela.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.