Klubbdirektören värvas av förbundet

Svenska Skidförbundet förstärker marknadsorganisationen och Johan Sares blir ansvarig efter en snabb rekrytering. I Mora IK som satsar hårt mot elitserien är besvikelsen stor.

Johan Sares har som klubbdirektör uträttat stor nytta under kort tid. Men just arbetsbelastningen är ett skäl till att han började fundera på alternativ i jobbet.

Nu har han tagit ett beslut och lämnar ett tomrum efter sig i Mora IK där det har skett en återhämtning, både ekonomiskt och sportsligt, efter degarderingen ur elitserien..

Johan Sares har också en stark bakgrund inom skidsporten. Behovet av en förstärkning i arbetet med media och marknad har där skärpts betydligt. Efter tolv medaljer i de två senaste stora mästerskapen, och massor av pallplaceringar i världscupen, har intresset för längdlandslaget ökat dramatiskt.

Måste vårda sponsorerna

- Vi upplever en härlig medvind just nu och känner stort stöd från våra sponsorer och samarbetspartners. Det är givetvis jättekul, men det kräver också att vi ständigt utvecklar oss inom hela organisationen, säger Hans-Eric Schultz, chef för längdlandslaget.

Längdlandslagets marknadsavdelning behöver en förstärkning och Johan Sares betraktas som ett klipp i rektyteringen. Han blir marknadsansvarig och ska jobba tillsammans med Fredrik Hallstensson och Malin Norell.

- Med Johan i laget har vi de förutsättningar som krävs för att kunna lägga i en växel till i vår strävan att säkerställa längdlandslagets offensiva satsningar över VM i Falun 2015, säger Hans-Eric Schultz.

Han är väl initierad

Johan Sares gör alltså comeback i längdlandslagets organisation. Han har tidigare varit marknadsansvarig vid VM i Liberec 2009 och OS i Vancouver 2010.

- Johan kan sin idrott och är väl bekant i skidmiljöerna. Han vet vad som ska till för att få helheten att fungera, säger Hans-Eric Schultz.

Johan Sares tillträder tämligen omgående.

- Mitt hjärta klappar för både hockey och längdskidåkning. Jag känner det som ett privilegium att få jobba med det jag helst av allt vill. Längdlandslaget är fantastiskt med ett varumärke som står för framåtanda, framgång och nytänkande.

Mia K (inte verifierad)

mån, 2011-08-15 09:32

1. Heja Johan !

Välkommen tillbaka till skidornas värld ! Lycka till !

Den sportsliga framgången överglänser allt. Men det finns ju en viss ekonomisk betydelse och konsekvens av Malmö FF:s seger och avancemang till 16-delsfinal i Europa League.Och nu väntar fortsättningen på detta Europa-äventyr…

Till den halva miljard som MFF har på banken tillkommer nu nära 100 miljoner.

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider. Det låter nästan för bra för att vara sant, men RF är med på ett hörn.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.