Zlatan skapar eget sportmärke

Zlatan Ibrahimović gör allt fler reklamjobb mellan sina fotbollsupppdrag. På måndagen blev det känt att han ska utveckla ett eget varumärke inom sportsegmentet tillsammans med Dressmann.
Zlatan Ibrahimovic etablerar sig inom konfektionsbranschen med eget varumärke.

 

Zlatan Ibrahimović och Dressmann AS har tecknat ett långsiktigt samarbete. Parterna har etablerat bolaget Varner Ibrahimović AS. Syftet är att utveckla ett varumärke inom sportsegmentet.

Stolt över eget märke

- Vi är otroligt stolta över att ha kopplat till oss en av världens största idrottsstjärnor. Hans prestationer på fotbollsplanen talar för sig själv, och vi har stor respekt för hans engagemang och värderingar, säger Petter Varner, vd för Dressmann.

Zlatan själv är förtjust i det fakum att han ska få ett eget varumärke att döma av den pressrelease som skickats.

- För mig är det stort att starta ett bolag inom sport tillsammans med Dressmann. Deras företagskultur och vinnarmentalitet matchar mig perfekt, att de dessutom är ett företag för folket gjorde valet av partner enkelt för mig.

Man må ju tycka vad man vill om det ordvalet...

Men det som står klart är att Zlatan och hans rådgivare jobbar hårt för att stärka affärsområdet. Uppdraget med reklamfilmen för Volvo var början till en upptrappning, sedan har avtal med Nike inte förlängts och där pågår säkerligen förhandlingar bakom kulisserna, därpå kom också beskedet att Zlatan ska marknadsföra energidrycken Vitamin Well.

Enorm tillväxt

Dressmann växer stadigt och har 380 butiker i Norge, Sverige, Finland, Island och Tyskland. Bolagsgruppen är en del av norska Varner-Gruppen som drivit butiker i mer än 50 år och är ett av Nordeuropas ledande textilföretag. Varner-gruppen har totalt 1 400 butiker och 10 000 medarbetare på sju marknader i Europa. Huvudkontoret ligger i Asker utanför Oslo.

Företaget är familjeägt och startades 1962 av den då 25-årige Frank Varner som öppnade sin första butik på 30 kvadratmeter i den norska huvudstan med pengar han hade lånat från sin mor och svärmor.  

Fram till 2001 var utvecklingen gigantisk och via den höga takter fanns 382 butiker. Då avled Frank och sönerna Petter, Marius och Joakim Varner tog över ansvaret. Tempot blev ännu högre och på bara tre år ökade antalet butiker till 860 inom Varner-gruppen och finns nu i åtta länder. 

Zlatan är unik, det är också de här norska bröderna.

Mot Chelsea igen

Annars har fotbollsstjärnan en hel del att tänka på.

På måndagen vid Champions League-lottningen i Schweiz lottades Paris Saint-Germain mot Chelsea i åttondelsfinal. Det innebär en repris på kvartsfinalen från i fjol och att Zlatan får möta sin gamla tränare José Mourinho.

Efter att gruppspelet i CL avslutades i förra veckan var det nu dags för lottning för fortsättningen. Den 17 februari spelas första mötet i Paris med retur i London den 11 mars. Finalen i Champions League spelas den 6 juni på Olympiastadion i Berlin.

Här är åttondelsfinalerna:

Paris Saint-Germain-Chelsea

Manchester City-Barcelona

Bayer Leverkusen-Atlético Madrid

Juventus-Borussia Dortmund

Schalke-Real Madrid

Sjachtar Donetsk-Bayern München

Arsenal-Monaco

Basel-FC Porto

Chelsea och Paris SG möttes även under förra Champions League. I kvartsfinalen gick Londonklubben vidare tack vare fler bortamål via 3-3. Zlatan och Mourinho känner varandra väl sedan tiden tillsammans i Inter, portugisen tränade 2008-2010.

Flyttat i Paris

Och mitt uppe i all fotboll har familjen Zlatan Ibrahimovic byt lägenhet i Paris. Zlatan, sambon Helene och de två pojkarna, Maximilian och Vincent flyttar in i en våning om 600 kvadratmeter i Paris sextonde arrondissemang.

Månadshyran ska uppgå till svindlande 30 000 euro, cirka 280 000 kronor, enligt italienska Gazzetta dello Sport som var först med nyheten.

Det här är tredje gången som familjen flyttar i den franska huvudstaden och förutom att läget enligt uppgift ska vara idealiskt har Zlatan två av lagkamraterna på nära avstånd, Thiago Silva och Thiago Motta.

Zlatan Ibrahimovics fastighetsbestånd har antagit proportioner. Han ska ha hus och lägenheter i Milano, New York, Miami, Stockholm, Resarö, Dävensö, och en jaktstuga respektive en jättekåk i Åre.

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.