Här är Santofts nya uppdrag

Det är här han har hamnat. Fotbollens förre generalsekreterare, Mikael Santoft. Han har blivit ny styrelseordföranden i Föreningen Svenska Skidanläggningars Organisation.
Mikael Santoft går från fotbollförbundet till SLAO och ska jobba med turistanläggningar runt om i Sverige.

 

Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) är sedan 1978 liftanläggningarnas bransch- och intresseorganisation och ska arbeta för utveckling av säkerhetsfrågor kring liftar och nedfarter och gynna ordningsfrågor, vara rådgivande organ, samordna utbildning och gynna utvecklingen i branschen.

Inspirerande

- Det känns ytterst hedersamt och inspirerande. Jag har stor respekt för branschens utmaningar och hoppas att mina samlade erfarenheter ska bidra positivt, säger Mikael Santoft.

Det är onekligen en skaplig skillnad på områden – från fotboll till skidbackar.

Men han har varit genuint intresserad av natur och skidåkning i många år. Så pass att han tidigare var Friluftfrämjandets man i Idre Fjälls styrelse.

Fyra år hos fotbollen

I jobbet var han knuten till RF, bl a som förbundsrektor för SISU från 1997, sedan RF:s generalsekreterare från 2003. Därefter värvades han 2010 till Svenska Fotbollförbundet i en motsvarande roll och ersatte då Sune Hellströmer. 

Det blev fyra år på den posten för i januari 2014 lät Mikael Santoft meddela att han ville lämna sitt jobb inom fotbollen.

Nu går denne  63-åring, som för övrigt är ledamot nr 260 av Svenska Idrottsakademin, mot nya uppgifter.

Positiv trend

SLAO och skid- och turistanläggningarna är inne i en positiv  period. Den senaste säsongen avslutades starkt på flera håll trots omväxlande väder.

Många skidanläggningsmedlemmar har plussiffror, mycket tack vare investeringar i bra snösystem och inte minst röda dagar på rätt ställen och en relativt tidig påsk.

Lite annat än fotboll och Zlatan…

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

De turister som besökte VM i Åre respektive Östersund spenderade nästan exakt lika mycket pengar per dag. Det är en slutsats i den stora VM-studien från Mittuniversitetets turismforskningscentrum ETOUR. Deras svar: 1 552 kronor/dag

Den totala ekonomiska effekten av världsmästerskapen i alpint och skidskytte för Jämtlands län beräknas uppgå till minst 176 miljoner kronor

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.