Här är Santofts nya uppdrag

Det är här han har hamnat. Fotbollens förre generalsekreterare, Mikael Santoft. Han har blivit ny styrelseordföranden i Föreningen Svenska Skidanläggningars Organisation.
Mikael Santoft går från fotbollförbundet till SLAO och ska jobba med turistanläggningar runt om i Sverige.

 

Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) är sedan 1978 liftanläggningarnas bransch- och intresseorganisation och ska arbeta för utveckling av säkerhetsfrågor kring liftar och nedfarter och gynna ordningsfrågor, vara rådgivande organ, samordna utbildning och gynna utvecklingen i branschen.

Inspirerande

- Det känns ytterst hedersamt och inspirerande. Jag har stor respekt för branschens utmaningar och hoppas att mina samlade erfarenheter ska bidra positivt, säger Mikael Santoft.

Det är onekligen en skaplig skillnad på områden – från fotboll till skidbackar.

Men han har varit genuint intresserad av natur och skidåkning i många år. Så pass att han tidigare var Friluftfrämjandets man i Idre Fjälls styrelse.

Fyra år hos fotbollen

I jobbet var han knuten till RF, bl a som förbundsrektor för SISU från 1997, sedan RF:s generalsekreterare från 2003. Därefter värvades han 2010 till Svenska Fotbollförbundet i en motsvarande roll och ersatte då Sune Hellströmer. 

Det blev fyra år på den posten för i januari 2014 lät Mikael Santoft meddela att han ville lämna sitt jobb inom fotbollen.

Nu går denne  63-åring, som för övrigt är ledamot nr 260 av Svenska Idrottsakademin, mot nya uppgifter.

Positiv trend

SLAO och skid- och turistanläggningarna är inne i en positiv  period. Den senaste säsongen avslutades starkt på flera håll trots omväxlande väder.

Många skidanläggningsmedlemmar har plussiffror, mycket tack vare investeringar i bra snösystem och inte minst röda dagar på rätt ställen och en relativt tidig påsk.

Lite annat än fotboll och Zlatan…

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”Våra beräkningar pekar mot att vi skulle gå med 17,6 miljoner back 2020 om allsvenskan startar i juni”, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Lidingöloppet MTB och Vårmilen integreras i TCS Lidingöloppshelgen på grund av den rådande coronaepidemin. Loppen skulle ursprungligen ha genomförts under valborgshelgen. Nu kommer de istället att köras under delvis nya former under TCS Lidingöloppshelgen i september.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.