De är världens bäst betalda

Världens bäst betalde fotbollsspelare kommer till Malmö på tisdagen. Real Madrid med Cristiano Ronaldo i spetsen flyger in för onsdagens match mot MFF i Champions League.
Lionel Messi och Cristiano Ronaldo på samma scén och inte på fotbollsplan där de annars gör succé. De tjänar mest av alla fotbollsspelare i världen. Foto: TT

 

Ronaldo kom upp i 80 miljoner dollar, enligt Forbes traditionsenliga lista som senast gällde perioden 1 juni 2014 till 1 juni 2015.

Tio Super Stars, oavsett idrott, tio förmögna och tio oberoende tjänade tillsammans 951 miljoner dollar inklusive löner, prispengar och sponsorintäkter. 

Inte en kvinna

Listan innehåller inga överraskande namn, men en person har tappat rejält i ersättning.

Tiger Woods drog in 115 miljoner dollar 2008, men har sedan dess rasat ordentligt på lönelistan. Han fick nöja sig med 50,6 miljoner dollar den senaste perioden. 

Annars är det boxarna Floyd Mayweather och Manny Pacquiao som lyser mest. De kammade hem 300 respektive 160 miljoner dollar.

Zlatan Ibrahimovic? Han återfinns på 14:e plats med 322 miljoner kronor på tolv månader.

Notera också att det inte finns en enda kvinna bland de tio främsta...

Här är listan över de bästa (beloppen i dollar):

Här är listan

1) Floyd Mayweather, 300 

Floyd Mayweather står i särklass, mycket tack vare titelmatcherna mot Manny Pacquiao.

2) Manny Pacquiao, 160 miljoner 

Förlust mot Mayweather, men trösten bestod av skapligt mycket pengar.

3) Cristiano Ronaldo, 80 

Cristiano Ronaldo är stor var han än kommer. Vad sägs om 102 miljoner följare på Facebook och 35 miljoner följare på Twitter?

4) Lionel Messi, 74 

Skaplig löneförhöjning på 9 miljoner dollar, och 74 totalt räcker rätt långt.

5) Roger Federer, 67

Roger Federer är den tennisspelare i världen som har tjänat mest.

6) LeBron James, 65.

Bytet från Miami till Cleveland gav skapligt... Ingen annan basketspelare tjänar mera i ligan.

7) Kevin Durant, 54,2 

Enbart hans tio-årskontrakt med Nike ger 300 miljoner dollar.

8) Phil Mickelson, 50,8 

Han lutar sig mot en rad framträdande sponsorer.

9) Tiger Woods, 50,6 

Han har lönerekord, det gäller från 2008 2008 och omfattade 115 miljoner dollar (125 miljoner justerat för inflation). I dag får hannöja sig med lägre belopp.  

10) Kobe Bryant, 49, 5 miljoner 

Ännu en basketspelare som också tjänar stora pengar via gigantiska sponsorkontrakt.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.