TV-kanaler i bråk om allsvenskan

Uppgift står mot uppgift. När TV4 går ut och meddelar att kanalen ska sända 50 allsvenska matcher menar Canal Plus att det inte alls stämmer. Svenska fotbollsfans vet varken ut eller in.

Uppgift står mot uppgift. När TV4 går ut och meddelar att kanalen ska sända 50 allsvenska matcher menar Canal Plus att det inte alls stämmer. Svenska fotbollsfans vet varken ut eller in.

 

Ett avtalsbrott, hävdar Canal Plus, som har köpt rättigheterna att sända från allsvenskan.

- Vi kommer naturligtvis inte tillåta att TV4 sänder fler matcher än vad som är reglerat i avtalet, säger Mats Örbrink i ett pressmeddelande.

I samma meddelande står att läsa ”TV4 påstår idag på sin webbsida att kanalen kommer att sända 50 matcher från Allsvenskan säsongen 2008. Detta är inte sant”.

 

Motstridiga uppgifter 

Torsdagens nyhetskommunikéer var motstridiga.

- Vi kommer naturligtvis inte tillåta att TV4 sänder fler matcher än vad som är reglerat i avtalet.  Det skulle urholka värdet av våra rättigheter, säger Mats Örbrink, programdirektör Canal Plus

- Avtalet ger inte utrymme för några tolkningar. Om det skulle behövas kommer vi vidta rättsliga åtgärder för att försvara våra rättigheter.

Örsbrink syftar till det avtal som Canal Plus och Kentaro slutit angående allsvenskan. Han menar att Canal Plus har exklusiv rätt att sända en match per omgång, vilket nästa säsong är 30.

Den uppgörelsen har också tillägget att när Canal Plus valt sin Veckans Match från varje omgång äger TV4 rätt att välja 14 matcher under säsongen. Dessa matcher skall spelas på lördagar.

Så skedde också i fjol, då TV4 efter att Canal Plus valt sina matcher plockade ut totalt 14 matcher som visades just på lördagarna.
- Den ordningen gäller fortfarande, menar Canal Plus.

 

Flera matcher tillgängliga 

TV4 hänvisar till ett nytt avtal med upphovsrättsinnehavaren Kentaro Group som ger TV4 rätt till ytterligare 36 matcher.
- Vi har ett glasklart avtal som ger oss rätt att sända 50 matcher, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4 i ett uttalande.
Det nya tv-avtalet är möjligt tack vare att allsvenskan har utökats med två lag, enligt uppgifter. Med fler matcher finns det flera lediga matcher.

TV4 har kommit långt i planeringen. Ola Wenström blir programledare och varje sändning består av tre timmar med spekulationer i mängd, både före, under och efter matcherna.  IFK Göteborg mot Malmö FF den 2 april utgör premiären, enligt TV4.

 

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.