”Det här programmet bör alla se!”

Här är gänget som får de vanliga hjältarna på tidningarnas sportsidor att förblekna. De verkliga vinnarskalllarna är. Marit Sundin, Aron Anderson, Lina Watz, Niclas Rodhborn, Andreas Neuman, Per Kasperi, Ebba Einarsson, Rebecka Sternisa Bellander. Nu ska de bli välkända via TV4.

Halva gänget i programmet Vinnarskallar Från vänster: Marit Sundin, Aron Anderson, Lina Watz, Niclas Rodhborn, Foto: Pär Bäckstrand/TV4.

Någon kom på på den briljanta idén att låta några av Sveriges största och  främsta paraidrottare att tävla och visa vad de förmår. Det handlar om prestationer av stora mått, inte minst att besegra den egna kroppen som inte fungerar på det sätt vi alla tar för givet.

Förändrar allt för alltid

- Alla behöver se det här programmet och lära känna de här personerna, det förändrar en för alltid och det är ingen överdrift, - De här människorna har berört mig mer än några andra. Deras livsberättelser är så ofattbara och att de inte bara har tagit sig igenom tragedier och fruktansvärda prövningar, utan dessutom valt att vända det till något positivt är så beundransvärt säger programledaren Frida Nordstrand.

Fyra kvinnor och fyra män, alla från olika idrottsgrenar, ska för första gången tävla mot varandra. 

Deltagarna ställs inför tuffa tävlingar och utmaningar i grenar som bland annat cykling, armklättring, surfslalom och olika typer hinderbanor. 

- Bland det roligaste jag varit med om i mitt liv. Blandningen av intressanta och gripande livshistorier, härlig vänskap, och rivalitet i roliga tävlingar gör detta till en unik upplevelse jag tar med mig resten av livet, säger Niclas Rodhborn, en av de åtta.

Deltagarna får dessutom chansen att berätta sina gripande historier om hur de tog sig till toppen, mot alla odds. 

- Kraften i det här programmet ligger inte bara inom idrottsliga prestationer utan ger också begreppet vinna eller förlora en helt ny innebörd, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Vinnarskallar.

- De här människorna har berört mig mer än några andra. Deras livsberättelser är så ofattbara och att de inte bara har tagit sig igenom tragedier och fruktansvärda prövningar, utan dessutom valt att vända det till något positivt är så beundransvärt, säger Frida Nordstrand.

- Att se dem tävla är också bland det häftigaste jag har upplevt. De personifierar vad en idrottare är med en både mental och en fysisk styrka som får en att häpna

"Berörde mig så starkt"

- När jag fick programidén presenterad för mig tänkte jag direkt att det här är ett program jag har saknat utan att ens veta om det, men att det skulle beröra mig så starkt som det har gjort var jag inte beredd på. De här människorna är superhjältar på riktigt. De har övervunnit de allra värsta av motgångar och livsöden, mycket tack vare idrotten, säger Frida Nordstrand 

- Det här är ett på många sätt klassiskt tävlingsformat men med fler bottnar. Vi riktar nu ljuset mot mindre kända atleter som utövar sin idrott med helt andra förutsättningar men också med en enorm självklarhet. Vi har haft några mycket fascinerande och spännande inspelningsveckor på Gran Canaria som kommer ge en helt ny dimension till en redan välkänd genre, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Vinnarskallar.

I Vinnarskallar varvas stenhårda tävlingar med starka berättelser hämtade direkt från livet. I starka, snudd på ofattbara skildringar berättar våra tävlande, tillsammans med anhöriga och tränare, om hur de kämpade sig från underläge, mot alla odds, till fantastiska idrottsliga prestationer i världseliten- Att se dem prestera i för dem helt nya och väldigt utmanade grenar och samtidigt få lära känna personerna bakom prestationerna har varit en otrolig upplevelse.

Vinnarskallar är ett helt nytt svenskt programformat framtaget av ELK Entertainment och som produceras av ITV Sverige.

Vinnarskallar har premiär den 5 mars på TV4, TV4 Play och C More.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.