Kontoutdrag avgör

Kontoutdrag från Belgien och före detta Jugoslavien som är på väg till Sverige blir avgörande när nu Malmö FF:s förre klubbdirektören Ulf Bergquist misstänks för skattebrott.
Bergquist har förhörts av ekobrottsmyndigheten om utbetalningar till målvakten Milan Simeunovic, i MFF 1997-1998.
Just nu avvaktar eko-polisen besked från utländska kollegor och material runt utbetalningarna.
Bergquist, Simeunovic och hans agent, har en gemensam åsikt och menar att beteendet varit lagligt. Kontoutdrag och utbetalningar från Simeunovics gamla klubb FK Rad måste visa om så är fallet, enligt ekobrottsmyndigheten.
Bergquist och Simeunovic riskerar åtal för grovt skattebrott medan Simenuovics agent misstänks för medhjälp.
- Vad rättshjälpen ger kommer bli väldigt avgörande för om det kommer bli något åtal eller inte, säger åklagare Lars Olsson till Sydsvenska Dagbladet.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”HIF: ledning kan konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020”. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.