OS dubbelt så dyrt?

Kostnaden för OS blir allt större. 55 miljarder kronor är den senaste uppskattningen. Många greker är oroade.
Det finns till och med experter som befarar att det inte kommer att räcka med dessa 55 utan att slutnotan kommer att stanna runt 90 miljarder.
- Vi har noterat att kostnaden nu är uppe i 55 miljarder kr och över det, medger den grekiske finansminister.    
90 miljarder ska jämföras med prognosens 42 miljarder. En dubbelt så dyr räkning skulle få många greker att protestera och höja sina röster.
Men just diskussioner i form av politiska gräl har orsakat många förseningar och i sin tur även fördyrade byggprojekt. I så måtto har ändå tempot höjts avsevärt och de flesta arenor och andra byggnationer är antingen klara eller inne på slutdelen.
Men de felaktiga beräkningarna har fått även EU att reagera och ifrågasätta vad som sker.
Med en kostnad om 90 miljarder kronor beräknas det ta tio år innan allt är betalt. Och dessutom får det efterräkningar i uteblivna satsningar på andra områden i det grekiska samhället.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.