Ett fräckt miljonspel av Percy?

Bort med de välbetalda och mätta stjärnorna, in med unga och hungriga juniorer. Så uppstår ett vinnande lag. Allt flera ser konspiratoriska drag bakom förvandlingen i Malmö Redhawks. Var allt ett påhitt och ett medvetet miljonspel från Percy Nilsson?

Onekligen finns det en viss grund när man betraktar händelseförloppet. Det fanns en överbetald trupp med flera spelare på långa dyra kontrakt och ändå var ett totalt sportsligt fiasko oundvikligt. Många miljoner försvann ut i tomma intet och det ekonomiska fiaskot var ännu närmare.

I det läget slog ledningen till och satte stopp för alla utbetalningar med budskapet att spelarna var fria att gå var de ville för några löner kunde inte betalas. Spelarna fick två dygn på sig och det gav minimal tid till eftertanke. Därför flyttade sju av dem.

Det blev juniorerna som fick ersätta. Killar som har gjort succé i elitserien för just juniorer och som bevisligen är talangfulla och duktiga. Entusiasmen och drivkraften hos dem var förutsägbar. Deras entusiasm har lett till två segrar och en nytändning för klubben och alla supporters.

Dessutom, Percy Nilssons hyllning av laget efter första segern mot Huddinge skedde mycket lämpligt när tv-teamet fanns på plats i omklädningsrummet. Några dagars dramatik med rubriken ”Från köpgäng till ett lag av egna produkter” gick snabbt och effektivt.

Misstankarna om ett väl regisserat drama framförs nu lite varstans. Niklas Wikegård, en gång sparkad tränare i Redhawks, har framfört sina teorier i egenskap av expert i tv. I Sportbladet lanserar journalisten Tomas Ros liknande tankar.

Ros har rubriken ”Så lurade Malmös pamp Hockeysverige – ännu en gång” och skriver att ”Allt var en kupp av Percy Nilsson för att få bort det dyra fläsket som förstört hans förening den här säsongen” och fortsätter med ”Allt har blivit så perfekt för Malmö Redhawks. Nästan för perfekt”.

Ros vill hävda: ”Jag är övertygad om att Malmös ledning och Percy Nilsson höll tummarna att det skulle bli precis så här som det blivit”.

På torsdag kommer Nybro till Malmö Arena och publikintresset har ökat avsevärt inför ett nytänt och eget Redhawks. Han som har investerat 100 miljoner kronor i klubben är förstås en vinnare. Och vem har störst nytta av all kringförsäljning i arenan? Jo, en viss Percy Nilsson.

Tomas Ros fastslår: ”Han har blåst liv i den dödsdömda föreningen. Han lurade Hockeysverige – ännu en gång”. 
 
Läs Tomas Ros i Sportbladet.


 

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.