HIF måste spara 10 miljoner

Helsingborgs IF räknar med att få in 20 miljoner kronor i spelarförsäljningar, men det räcker inte för att få ekonomin i rätt balans. Klubben måste samtidigt spara 10 miljoner och i dagsläget vet de ansvariga inte hur det ska gå till.

Vid HIF:s årsmöte framkom hur illa ställt det är i klubbkassan och att det krävs mycket arbete under de närmaste månaderna för att få ordning på finanserna. HIF-kassören Lars Öijer räknar med att förlora tio miljoner i publik- och marknadsintäkter jämfört med fjolåret och han såg inte lösningen just nu.

- Det handlar främst om personalkostnader. Där har vi redan sparat in 2,5 miljoner. Assisterande tränaren Peter Gerhardsson har lämnat oss, precis som en person på den administrativa avdelningen. Där går det att spara mer. Dessutom är vår spelartrupp för stor. Den måste bantas och där kan vi också spara en hel del, säger Öijer till Helsingborgs Dagblad.

HIF söker investerare för att genomföra nya värvningar. Öijer anser att det behövs en omsättning på över 100 miljoner per år för att klara spelarköp på egen hand.

- I dag är vår omsättning knappt 80 miljoner, varför vi måste hitta investerare utifrån. Vi för diskussioner med några och har goda förhoppningar att vi ska få positivt besked från dem innan spelarfönstret öppnar igen den 1 juli, säger Öijer till HD.

I sponsorbudgeten saknas fem miljoner, jämfört med samma tidpunkt i fjol, men här tror Öijer att beloppen kommer på plats framöver. Det som inte heller får fallera är ersättningen från utländska klubbar. Det gäller 12 miljoner kronor från Parma för McDonald Mariga och 8 miljoner från arabiska Al Nasr för Razak Omotoyossi. Prognosen är nu att pengarna ska komma efter lång väntan.

HIF-ordföranden Sten-Inge Fredin tog också tillfället att kommentera kritiken mot att HIF:s skuld till kommunen är stor. ”Vi hade kunnat gör oss kvitt den skulden, men det hade gått ut över det sportsliga. Då hade vi inte alls haft den starka spelartrupp som i fjol till slut nådde en fjärdeplats med snudd på en tredje i allsvenskan”, förklarade Fredin.
 

Vår spelartrupp är för stor, den måste bantas, där sparar vi en del
Helsingborgs kassör, Lars Öijer
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.