Bengt Madsen höll försvarstal på årsmötet

Vid Malmö FF:s årsmöte tvingades ordförande Bengt Madsen intyga att han inte har tjänat pengar på på klubbens spelaraffärer som en följd av delaktighet även i riskkapitalbolaget Pildammarna Invest.

I Malmö har det förekommit vissa spekulationer och om Madsens dubbla roller och nu ansåg sig tvungen att ta till orda: ”Jag Bengt Madsen har, vare sig jag själv personligen eller som delägare eller helägare i bolag, gjort en enda krona i vinst, deklarerade han inför drygt 200 medlemmar”, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Bengt Madsen har också suttit i Pildammarna Invests styrelse som en tillfällig lösning under 2007 i väntan på att hitta en ny ledamot, enligt honom själv. Nu utlovade MFF-ledningen full insyn i Pildammarna Invest.

Årsmötet tog beslutet att föreningens medlemmar ska få en skriftlig och detaljerad redovisning av avtalen med riskkapitalbolaget som i skiftande storlek finansierar spelarköp och i gengäld får en del av nettovinsten vid försäljningar.

För två år sedan vände Bengt Madsen sig till en investeringsgrupp på Bjärehalvön där han var minoritetsägare och fick loss 1 miljon kronor till en annan spelaraffär. Madsen hjälpte, enligt Sydsvenskan, till med att tillfälligt låna upp 8 miljoner kronor för att finansiera köpet av Afonso Alves från Örgryte 2004.

– I höstas sålde jag alla mina aktier i det bolaget som ännu inte fått tillbaka något av det man satsat, sa Madsen, enligt Sydsvenskan.
 

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.