Bengt Madsen höll försvarstal på årsmötet

Vid Malmö FF:s årsmöte tvingades ordförande Bengt Madsen intyga att han inte har tjänat pengar på på klubbens spelaraffärer som en följd av delaktighet även i riskkapitalbolaget Pildammarna Invest.

I Malmö har det förekommit vissa spekulationer och om Madsens dubbla roller och nu ansåg sig tvungen att ta till orda: ”Jag Bengt Madsen har, vare sig jag själv personligen eller som delägare eller helägare i bolag, gjort en enda krona i vinst, deklarerade han inför drygt 200 medlemmar”, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Bengt Madsen har också suttit i Pildammarna Invests styrelse som en tillfällig lösning under 2007 i väntan på att hitta en ny ledamot, enligt honom själv. Nu utlovade MFF-ledningen full insyn i Pildammarna Invest.

Årsmötet tog beslutet att föreningens medlemmar ska få en skriftlig och detaljerad redovisning av avtalen med riskkapitalbolaget som i skiftande storlek finansierar spelarköp och i gengäld får en del av nettovinsten vid försäljningar.

För två år sedan vände Bengt Madsen sig till en investeringsgrupp på Bjärehalvön där han var minoritetsägare och fick loss 1 miljon kronor till en annan spelaraffär. Madsen hjälpte, enligt Sydsvenskan, till med att tillfälligt låna upp 8 miljoner kronor för att finansiera köpet av Afonso Alves från Örgryte 2004.

– I höstas sålde jag alla mina aktier i det bolaget som ännu inte fått tillbaka något av det man satsat, sa Madsen, enligt Sydsvenskan.
 

I Oskarshamn går var tionde invånare på ishockey.  Skrällen mot AIK i den hockeyallsvenska finalen, 3-2 i segrar, har höjt hockeytempen ytterligare. Klubbchefen, Martin Åkerberg, rapporterar om en hockeyfeber som slår alla rekord, då har ändå IK Oskarshamn 23 raka säsonger i den näst högsta serien bakom sig.

Åby/Tjureda har gjort en blixtresa till elitserien. På tre säsonger har den småländska klubben gått igenom två serier. I september/oktober ska en egen bandyhall stå klar. Den byggs på Åby IP.

Samarbetet mellan SOK och har genom åren gett svenska olympier och paralympier totalt cirka 250 miljoner kronor och därmed starkt bidragit till att förverkliga svenska medaljdrömmar under 40 år.  

Nu är det dags för det svenska travets tydligaste vårtecken igen, nämligen Olympiatravet,  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Simdrottningen Sarah Sjöström har nyligen tecknat ett kontrakt med kinesiska mobiltelefon – och klockföretaget Huawei. Välkände agenten Daniel Wessfeldt är Sarah ekonomiska rådgivare. Nu avslöjar Wessfeldt att stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 19, kan bli en ny klient hos honom.

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

Varför gör ni på detta viset? Var det inte Emil i Lönneberga som undrade? Många undrar över kvällens TV-krock: TV 4 sänder EM-kvalet Sverige-Rumänien klockan 18. Samma tid börjar SM-finalen i bandy i TV 2. Gick det inte att undvika?

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.