Bengt Madsen höll försvarstal på årsmötet

Vid Malmö FF:s årsmöte tvingades ordförande Bengt Madsen intyga att han inte har tjänat pengar på på klubbens spelaraffärer som en följd av delaktighet även i riskkapitalbolaget Pildammarna Invest.

I Malmö har det förekommit vissa spekulationer och om Madsens dubbla roller och nu ansåg sig tvungen att ta till orda: ”Jag Bengt Madsen har, vare sig jag själv personligen eller som delägare eller helägare i bolag, gjort en enda krona i vinst, deklarerade han inför drygt 200 medlemmar”, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Bengt Madsen har också suttit i Pildammarna Invests styrelse som en tillfällig lösning under 2007 i väntan på att hitta en ny ledamot, enligt honom själv. Nu utlovade MFF-ledningen full insyn i Pildammarna Invest.

Årsmötet tog beslutet att föreningens medlemmar ska få en skriftlig och detaljerad redovisning av avtalen med riskkapitalbolaget som i skiftande storlek finansierar spelarköp och i gengäld får en del av nettovinsten vid försäljningar.

För två år sedan vände Bengt Madsen sig till en investeringsgrupp på Bjärehalvön där han var minoritetsägare och fick loss 1 miljon kronor till en annan spelaraffär. Madsen hjälpte, enligt Sydsvenskan, till med att tillfälligt låna upp 8 miljoner kronor för att finansiera köpet av Afonso Alves från Örgryte 2004.

– I höstas sålde jag alla mina aktier i det bolaget som ännu inte fått tillbaka något av det man satsat, sa Madsen, enligt Sydsvenskan.
 

Lycka för en allsvensk fotbollsklubb när det gäller ekonomi är att sälja spelare till en utländsk proffsklubb. Malmö FF som redan har pengar så de klarar sig tog hem mera kapital via internationella matcher i höstas, men inte nog med det. Nu framkommer att MFF tjänade runt 60 miljoner på just spelarförsäljningar. Klubbens kapital är nu uppe i 500 miljoner.

Den världsberömde författaren Mark Twain skrev: ”Ryktet om min död är starkt överdrivet”. Det är mycket diskussion i media om bandyn i dagarna. Häromdagen var det också fler än 100 inlägg på Facebook om den döende bandyn. 

Och det byggs nya konstfrusna bandybanor. Den 26 januari invigs Boda Isstadion i Borås med VM-matchen Finland-Kazakstan

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det kan tyckas som ett något annorlunda förhållande, men parterna har funnit varandra. BRIS och Svenska MMA-förbundet, SMMAF, ska jobba tätt tillsammans. De inleder ett samarbete i syfte att fånga upp och nå ut till fler unga killar, informera om att Bris finns för dem och ge fler killar möjlighet att komma i kontakt med Bris.

De nya spelreglerna kräver mycket mer av de bolag som erbjuder spel och vadslagning på nätet. Med nya krav om licens även för kasinon och bettingbolag som finns på servrar i andra länder så förväntas den svenska spelmarknaden bli tryggare.

Staffan Lindeborg ser fram mot sitt nya liv friherre. Efter 50 år på Sveriges Radio och Sveriges Television är han nu Senior Advisor i barnens bolag Lindeborgs Communications AB. Och nu ska han skriva en bok som resande i sportens underbara värld. Han har en del att berätta efter bland annat ha kommenterat 18 olympiska spel.

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.