Andrée Jeglertz missar 1,5 miljon kr

Andrée Jeglertz avtalsmiss möjliggjorde nya Djurgårdens smutsiga kupp och kostar honom över 1,5 miljon kronor. Förre sportchefn Göran Aral har ett desto mera lukrativt avtal, värt över två miljoner

I en nyhetsartikel uppger Sportbladet att Djurgården har alldeles för många sparkade tränare och sportchefer på lönelistan och därför krävdes en viss uträkning när Jeglertz inte ansågs nödvändig.
” Avtalet måste vara ett av de sämsta som skrivits av en allsvensk tränare men Jeglertz var uppenbarligen väldigt sugen på att byta damallsvenskan och Umeå mot herrallsvenskan och Djurgården”, skriver Sportbladet efter att ha fått tillgång till hemliga uppgifter.

Tommy Jacobson och ”Putte” Carlsson fann en lucka i Jeglertzs kontrakt. Där står uttryckligen att Jeglertz ska ingå i ett delat ledarskap (med Zoran Lukic) och att sportchefen (Göran Aral när kontraktet skrevs) är ytterst ansvarig för den sportsliga verksamheten.

När sedan Lukic fick lämna Djurgården gjorde Jeglertz misstaget att inte skriva ett nytt kontrakt där det stod att han var ensam ansvarig. När det inte skedde gäller nu en annan juridisk lydelse.

Det här upptäckte Jacobson/Carlsson som presenterade ett förslag som Jeglertz inte var intresserad av. Ett nytt delat ledarskap kunde han inte tänka sig och därmed hade han inget annat val än att bryta kontraktet och gå miste om en månadslön på drygt 70 000 kronor och värt 1,5 miljoner under de kommande två åren.

Förre sportchefen, Göran Aral, har en betydligt bättre sits eller kontrakt. Han får 100 000 kronor i månaden i ytterligare tre år utan att klubben kan göra något åt det. Och han själv behöver inte göra något. 

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.