Andrée Jeglertz missar 1,5 miljon kr

Andrée Jeglertz avtalsmiss möjliggjorde nya Djurgårdens smutsiga kupp och kostar honom över 1,5 miljon kronor. Förre sportchefn Göran Aral har ett desto mera lukrativt avtal, värt över två miljoner

I en nyhetsartikel uppger Sportbladet att Djurgården har alldeles för många sparkade tränare och sportchefer på lönelistan och därför krävdes en viss uträkning när Jeglertz inte ansågs nödvändig.
” Avtalet måste vara ett av de sämsta som skrivits av en allsvensk tränare men Jeglertz var uppenbarligen väldigt sugen på att byta damallsvenskan och Umeå mot herrallsvenskan och Djurgården”, skriver Sportbladet efter att ha fått tillgång till hemliga uppgifter.

Tommy Jacobson och ”Putte” Carlsson fann en lucka i Jeglertzs kontrakt. Där står uttryckligen att Jeglertz ska ingå i ett delat ledarskap (med Zoran Lukic) och att sportchefen (Göran Aral när kontraktet skrevs) är ytterst ansvarig för den sportsliga verksamheten.

När sedan Lukic fick lämna Djurgården gjorde Jeglertz misstaget att inte skriva ett nytt kontrakt där det stod att han var ensam ansvarig. När det inte skedde gäller nu en annan juridisk lydelse.

Det här upptäckte Jacobson/Carlsson som presenterade ett förslag som Jeglertz inte var intresserad av. Ett nytt delat ledarskap kunde han inte tänka sig och därmed hade han inget annat val än att bryta kontraktet och gå miste om en månadslön på drygt 70 000 kronor och värt 1,5 miljoner under de kommande två åren.

Förre sportchefen, Göran Aral, har en betydligt bättre sits eller kontrakt. Han får 100 000 kronor i månaden i ytterligare tre år utan att klubben kan göra något åt det. Och han själv behöver inte göra något. 

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.