Svettiga tröjor i Djurgården

Under parollen ”Ingen Tröja Torr – generationer av kämpar står bakom skölden på Stockholms stoltaste tröja” lanseras Djurgårdens nya matchtröja som går tillbaka till rötterna.

Efter att Adidas har presenterat AIK:s och IFK Göteborgs nya matchtröjor är nu turen kommen till Djurgården.

Den nya matchtröjan går kort och gott tillbaka till rötterna. Framförallt är Djurgårdens originalsköld tillbaka samtidigt som de klassiska blå ränderna på tröjan finns kvar. Dessutom pryds ryggslutet av ”Stockholms Stolthet” i guldbrodyr. Den klassiska tröjdesignen kännetecknar Djurgården och har varit inspirationskällan till DIF:s och adidas gemensamma kampanj ”Every team needs a shirt with a story – Ingen Tröja Torr”.

-  Under enorm press och efter att ha varit totalt uträknade lyckades vi, genom att tillsammans slita som djur i 90 minuter, med det ingen trodde var möjligt. Det sägs att DIF-legendaren Knivsta sade att ingen Djurgårdare går av planen med en torr tröja. För mig är det vad som kännetecknar oss och våra supportrar, vi är kämpar och det ska vi visa den här säsongen, säger Mattias Jonsson, lagkapten i DIF.

I kampanjmaterialet lyfts fyra spelare fram, två som tydligt symboliserar den kämpaglöd klubben står för, Mattias Jonsson och Daniel Sjölund, samt två som representerar det nya DIF, nyförvärven Kasper Hämäläinen och Jani Lyyski.
I bakgrunden skymtar de fem legendariska Djurgårdskämparna Gösta ”Knivsta” Sandberg, Markus Karlsson, Stefan Bergtoft, Niklas Rasck och Tommy ”Baloo” Berggren. Klocktornet reser sig i bakgrunden som en symbolik för vad såväl spelare och klubb som supportrar gått igenom.

Premiär för nya matchtröjan sker söndagen den 7 mars då DIF möter Vasalund i en träningsmatch. Då inleds också en omröstning där supportrarna får utse tidernas störste Djurgårdskämpe. Vid sina ska Djurgården dessutom byta ut utmärkelsen ”matchens lirare” mot ”matchens kämpe”.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Årets Scandinavian Mixed arrangeras på Vasatorps Golfklubb utanför Helsingborg i början på  juni. 2021 var det premiär för den tävling som ersatte Scandinavian Masters. Då på Vallda, och med Annicka Sörenstam och Henrik Stenson som värdar för tävlingen. Men sedan lockades Henrik till LIV-touren och Annicka blev ensam som ett frontnamn, men nu utgår även hon.
Och, oavsett, drömmar om att få se Ludvig Åberg medverkan  stannar det vid förhoppningar

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.