Företaget växer via miljonsponsring

- Idrotten är en av vägarna till framgång, tycker Jonathan Isacsson som har satsat nära 6 miljoner kronor på sponsring för att få sitt bolag att växa. 121.nu är nu etablerad som en framträdande söktjänst och it-entreprenören ökar takten ytterligare och utmanar jättarna.

För snart sju år sedan tog Jonathan Isacsson och hans bror Aaron över ett företag som de sedan flyttade till hemstaden Jönköping.

En utvecklad sökfunktion på nätet

- Jag har jobbat inom it sedan tolv år tillbaka och såg en möjlighet i det bolag som jag köpte, om jag bara fick förverkliga mina idéer. Vi ville framför allt komma över en kundstock och jag hade en mycket bestämd affärsidé.

- Vi såg en jättechans att bygga en utvecklad sökfunktion på nätet.

I dag, drygt sju år senare, har de fått bekräftelse. En omsättning på 8 miljoner kronor har förvandlats till 60 miljoner, företaget har över 100 anställda, är nu också etablerat i nya, stora lokaler i Stockholm, samt lanserar snart söktjänsten även utanför Sveriges gränser.

Kännedom via idrotten

Bröderna insåg tidigt att det inte räckte med en bra idé utan här krävdes en bred marknadsföring för att människor skulle få kännedom om företaget och dess tjänst.

- Vi skulle komma fram via idrotten, det var vi säkra på från början.

- Vi är idrottsintresserade och vet att den vägen når man många människor.

Syns på många arenor

Tanken var att synas på så många arenor som möjligt. Konsekvent har man följt den linjen, nya sponsorkontrakt tecknas hela tiden och därmed stiger också det totala beloppet för sponsringen.

- Vi når snart 6 miljoner kronor i olika insatser.

Jonathan Isacsson skriver avtal med många idrotter, bl a fotboll, ishockey, motorsport, innebandy, handboll, kampsport och friidrott.

Sponsor hos många elitklubbar

121.nu logon syns nu via ett flertal av idrotts-Sveriges elitklubbar, som AIK, Gefle, Assyriska, Halmstad, Trelleborg, Gefle, Häcken och Djurgården i allsvenskan och LdB Malmö, Kopparberg/Göteborg, Tyresö, Linköping, KIF Örebro och Djurgården bland de främsta damlagen.

Frölunda, Södertälje SK, AIK, Djurgården är några av hockeylagen jämte HV71 hemma i Jönköping.

121.nu har också förekommit flitigt inom programsponsring i olika TV-kanaler. Senast vid Svt:s satsning på speedway och tidigare har företaget gjort liknande överenskommelser med Svt och även TV4.

- Vi har nått en högre igenkännighetsgrad genom den här marknadsföringen i sportsliga sammanhang, det kan jag försäkra, säger Jonathan Isacsson.

En belönad sajt

121.nu har blivit en av Sveriges mest besökta sajter med information om företag, organisationer och myndigheter och deras senaste version av sökmotorn har dagliga uppdaterade företagsdata och ännu mer ekonomisk information.

Nomineringen från tidningen Internetworld till Sveriges bästa sajt samt utnämningen till Sveriges snabbaste sajt inom kategorin söktjänster gav bröderna Isacsson ännu mer medvind.

- Vi försöker alltid att hitta nya vägar för att erbjuda unika tjänster. När jag exempelvis insåg att ingen tagit ett grepp om varumärkena ännu blev jag förvånad.

Att snabbt få information om ett varumärke kan ge värdefull information till ett företag.

Bröder från Ljungarum

33-åringen och hans några år yngre bror Aaron är uppvuxna i Ljungarum och har successivt lärt sig allt om branschen via ett brinnande intresse och en övertygelse om vad marknaden saknade och egentligen var i behov av.

- Målet är att vara bäst på företagsinformation, förklarar Jonathan som är stolt över att kunna berätta att de har gått om flera av jättarna på marknaden, bland annat Lokaldelen och 118 100, när det gäller antalet sidvisningar.

Förhoppningen är att bryta igenom vallen om 10 miljoner sidvisningar per månad inom den närmaste tiden.

Idrottsreklam i olika former

Jonathan och Aaron säger själv att de siktar på att passera de absolut största aktörerna och det kan bli möjligt tack vare deras unika söktjänst.

- Vi har våra gamla användare och hela tiden kommer nya, visar trafiken.

Eniro, Hitta och 118100 bedriver en ständig och omfattande marknadsföring via reklam i tv.

- Vi har inte samma ekonomiska muskler som dem. Vi har valt att lägga våra pengar på dels produktutveckling och dels idrotten i olika former, som tröjreklam, skyltar, led-reklam och tv-exponering och jag tror vi kommer att tjäna på det i längden.

Utöver idrotten har bröderna Isacsson och bolaget den senaste tiden nått uppmärksamhet via en publicering av de svenska företagens aktieutdelning respektive en kartläggning om regeringskansliets och utgifter.

Thomas Ejderhov

Elithockey och banracing tillhör den mångmiljonsponsring inom idrott som 121.nu har satsat på.

Erik Jansson (inte verifierad)

tors, 2011-05-05 13:13

1. Sponsring

Helt rätt med sponsring, det gynnar även föreningarna och inte bara företag.

Mikael (inte verifierad)

tors, 2011-05-05 18:04

2. Snyggt jobbat

Bra jobbat grabbar!

Anders (inte verifierad)

tors, 2011-05-05 21:09

3. Helt klart en smart strategi

Helt klart en smart strategi med idrott. Såg er senast på AIK.

Anders (inte verifierad)

mån, 2011-05-16 23:28

4. 121.nu

Tja, den som syns han finns ... 121.nu har klart ett intressant företagssök.

Damkronorna har äntligen fått sitt avtal. Nu ska det vara slut på alla trätor och  parterna ser fram mot kommande läger och turneringen i december. Fullt fokus är nu på att återta platsen i VM:s högsta division .

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.