Företaget växer via miljonsponsring

- Idrotten är en av vägarna till framgång, tycker Jonathan Isacsson som har satsat nära 6 miljoner kronor på sponsring för att få sitt bolag att växa. 121.nu är nu etablerad som en framträdande söktjänst och it-entreprenören ökar takten ytterligare och utmanar jättarna.

För snart sju år sedan tog Jonathan Isacsson och hans bror Aaron över ett företag som de sedan flyttade till hemstaden Jönköping.

En utvecklad sökfunktion på nätet

- Jag har jobbat inom it sedan tolv år tillbaka och såg en möjlighet i det bolag som jag köpte, om jag bara fick förverkliga mina idéer. Vi ville framför allt komma över en kundstock och jag hade en mycket bestämd affärsidé.

- Vi såg en jättechans att bygga en utvecklad sökfunktion på nätet.

I dag, drygt sju år senare, har de fått bekräftelse. En omsättning på 8 miljoner kronor har förvandlats till 60 miljoner, företaget har över 100 anställda, är nu också etablerat i nya, stora lokaler i Stockholm, samt lanserar snart söktjänsten även utanför Sveriges gränser.

Kännedom via idrotten

Bröderna insåg tidigt att det inte räckte med en bra idé utan här krävdes en bred marknadsföring för att människor skulle få kännedom om företaget och dess tjänst.

- Vi skulle komma fram via idrotten, det var vi säkra på från början.

- Vi är idrottsintresserade och vet att den vägen når man många människor.

Syns på många arenor

Tanken var att synas på så många arenor som möjligt. Konsekvent har man följt den linjen, nya sponsorkontrakt tecknas hela tiden och därmed stiger också det totala beloppet för sponsringen.

- Vi når snart 6 miljoner kronor i olika insatser.

Jonathan Isacsson skriver avtal med många idrotter, bl a fotboll, ishockey, motorsport, innebandy, handboll, kampsport och friidrott.

Sponsor hos många elitklubbar

121.nu logon syns nu via ett flertal av idrotts-Sveriges elitklubbar, som AIK, Gefle, Assyriska, Halmstad, Trelleborg, Gefle, Häcken och Djurgården i allsvenskan och LdB Malmö, Kopparberg/Göteborg, Tyresö, Linköping, KIF Örebro och Djurgården bland de främsta damlagen.

Frölunda, Södertälje SK, AIK, Djurgården är några av hockeylagen jämte HV71 hemma i Jönköping.

121.nu har också förekommit flitigt inom programsponsring i olika TV-kanaler. Senast vid Svt:s satsning på speedway och tidigare har företaget gjort liknande överenskommelser med Svt och även TV4.

- Vi har nått en högre igenkännighetsgrad genom den här marknadsföringen i sportsliga sammanhang, det kan jag försäkra, säger Jonathan Isacsson.

En belönad sajt

121.nu har blivit en av Sveriges mest besökta sajter med information om företag, organisationer och myndigheter och deras senaste version av sökmotorn har dagliga uppdaterade företagsdata och ännu mer ekonomisk information.

Nomineringen från tidningen Internetworld till Sveriges bästa sajt samt utnämningen till Sveriges snabbaste sajt inom kategorin söktjänster gav bröderna Isacsson ännu mer medvind.

- Vi försöker alltid att hitta nya vägar för att erbjuda unika tjänster. När jag exempelvis insåg att ingen tagit ett grepp om varumärkena ännu blev jag förvånad.

Att snabbt få information om ett varumärke kan ge värdefull information till ett företag.

Bröder från Ljungarum

33-åringen och hans några år yngre bror Aaron är uppvuxna i Ljungarum och har successivt lärt sig allt om branschen via ett brinnande intresse och en övertygelse om vad marknaden saknade och egentligen var i behov av.

- Målet är att vara bäst på företagsinformation, förklarar Jonathan som är stolt över att kunna berätta att de har gått om flera av jättarna på marknaden, bland annat Lokaldelen och 118 100, när det gäller antalet sidvisningar.

Förhoppningen är att bryta igenom vallen om 10 miljoner sidvisningar per månad inom den närmaste tiden.

Idrottsreklam i olika former

Jonathan och Aaron säger själv att de siktar på att passera de absolut största aktörerna och det kan bli möjligt tack vare deras unika söktjänst.

- Vi har våra gamla användare och hela tiden kommer nya, visar trafiken.

Eniro, Hitta och 118100 bedriver en ständig och omfattande marknadsföring via reklam i tv.

- Vi har inte samma ekonomiska muskler som dem. Vi har valt att lägga våra pengar på dels produktutveckling och dels idrotten i olika former, som tröjreklam, skyltar, led-reklam och tv-exponering och jag tror vi kommer att tjäna på det i längden.

Utöver idrotten har bröderna Isacsson och bolaget den senaste tiden nått uppmärksamhet via en publicering av de svenska företagens aktieutdelning respektive en kartläggning om regeringskansliets och utgifter.

Thomas Ejderhov

Elithockey och banracing tillhör den mångmiljonsponsring inom idrott som 121.nu har satsat på.

Erik Jansson (inte verifierad)

tors, 2011-05-05 12:13

1. Sponsring

Helt rätt med sponsring, det gynnar även föreningarna och inte bara företag.

Mikael (inte verifierad)

tors, 2011-05-05 17:04

2. Snyggt jobbat

Bra jobbat grabbar!

Anders (inte verifierad)

tors, 2011-05-05 20:09

3. Helt klart en smart strategi

Helt klart en smart strategi med idrott. Såg er senast på AIK.

Anders (inte verifierad)

mån, 2011-05-16 22:28

4. 121.nu

Tja, den som syns han finns ... 121.nu har klart ett intressant företagssök.

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Haninge kommun storsatsar på barn och ungas hälsa – med hjälp av Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige. Satsningen ska få skolbarn i kommunen att röra på sig och äta lite sundare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.