Hoppet om överlevnad växer

I Hagfors är speedwayklubben Valsarna en institution. Men nostalgi betalar inte fakturorna. Pengarna sinar och klubben kämpar frenetiskt för överlevnad. En räddningskampanj har hittills gett drygt 1 miljon kronor och hoppet växer.
Hagfors klassiska speedwaylag Valsarna kämpar för att få ekonomin att gå ihop. Nu har en räddningskampanj gett drygt 1 miljon kronor.


Valsarna hade hoppats på 4 000 åskådare vid senaste hemmamatchen. En kampanj och vädjan om hjälp gav resultat. 

En lyckad kampanj

Det kom 4 014 och ordföranden Lennart Andersson pustade åtminstone delvis ut:

- Nu finns förutsättningarna

Säsongen kan vara räddad.

Klubben riktade ett upprop till åskådare, supporters och företag:

”Vi behöver draghjälp.
Vi vet att många vill se speedway på den här nivån.
Vi gör därför ett upprop till er alla som kan vara intresserade. En vädjan helt enkelt.
Vi söker företag som är villiga att gå in med 10 000 kronor i vår satsning.
Om hundra företag ställer upp är vi på rätt kurs igen.
Då kör vi vidare”

Färjestads hockey bidrog

Gensvaret blev det önskvärda.

118 företag ställde upp med en krona per åskådare. Flera företag sa spontant att de höjer insatsen till två kronor per åskådare.

600 privatpersoner har bidragit med pengar och bland sympatisörerna finns Färjestads Hockey.

Därtill har sju företag, Per Mårtensson Service AB Gislaved, Wint, EWJ AB Hagfors, JWE AB Ekshärad, Gräsbergs Bil AB, Björnmat International AB och Bemannia AB ställt upp med 10 000 kr vardera.

En storsponsor

Och elinstallationsföretaget Macon AB bidrog med 50 000 kr.

Nu berättar Lennart Andersson att inbetalningskontot har fyllts på med drygt 1 miljon kronor. Konkursspöket är skrämt på flykt.

- Förhoppningsvis! Nu finns förutsättningarna för att rädda säsongen. Samtidigt ser vi det här som ett startskott för att få ordning på den ekonomiskt tunga ryggsäcken från 2010 som vi bär på.

Enda elitidrotten

- Vi vet att det är en lång bit att gå, men vi kommer aldrig att lägga oss ner och dö. Nu väntar fler insamlingar och fler aktiviteter runt klubben och sporten.

- Vi ska sätta oss ner tillsammans med Hagfors Kommun, Region Värmland och sponsorer för att diskutera hur vi ska jobba vidare.

- Vi är ju den enda elitidrotten som finns här på sommartid, så det gäller att hitta på saker för att locka folk till matcherna, berättar Lennart Andersson.

Carl Philip kommer

Bland gästerna vid senaste matchen fanns Sven-Göran Eriksson och till nästa match mot Dackarna kommer prins Carl Philip.

Den 25 augusti bestäms om Valsarna ska få en ny elitlicens. Förarskulder från 2011 är en tung belastning, men nu ser entusiasterna en väg ut ur eländet.

- Efter säsongen tar vi beslut om framtiden, om vi ska satsa vidare i elitserien eller gå ner i allsvenskan och börja om, sade Lennart Andersson.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Bandy-VM avgörs i Irkutsk vid Bajkalsjöns strand i södra Sibirien 28 mars – 5 april. Den nya hallen är en våt dröm för alla som drömmer om något liknande. Den kostar drygt 1 miljard kronor och rymmer 6 000 åskådare.

Den 27 januari arrangeras Idrottsgalan i Globen. I dag släpptes namnen på de som konkurrerar om Radiosportens Jerringspris för årets bästa idrottsprestation. Svenska folket är jury, konkurrensen är stenhård, vad sägs om Daniel Ståhl, Mondo Duplantis, Hanna Öberg, Sarah Sjöström, Frida Karlsson...

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Från och med 2021 är det slut med sponsorbidrag från Astra Zeneca till ungdomsidrotten i Södertälje!

En traditionell storsponsor, men beslutet är oåterkalleligt.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.