Hoppet om överlevnad växer

I Hagfors är speedwayklubben Valsarna en institution. Men nostalgi betalar inte fakturorna. Pengarna sinar och klubben kämpar frenetiskt för överlevnad. En räddningskampanj har hittills gett drygt 1 miljon kronor och hoppet växer.
Hagfors klassiska speedwaylag Valsarna kämpar för att få ekonomin att gå ihop. Nu har en räddningskampanj gett drygt 1 miljon kronor.


Valsarna hade hoppats på 4 000 åskådare vid senaste hemmamatchen. En kampanj och vädjan om hjälp gav resultat. 

En lyckad kampanj

Det kom 4 014 och ordföranden Lennart Andersson pustade åtminstone delvis ut:

- Nu finns förutsättningarna

Säsongen kan vara räddad.

Klubben riktade ett upprop till åskådare, supporters och företag:

”Vi behöver draghjälp.
Vi vet att många vill se speedway på den här nivån.
Vi gör därför ett upprop till er alla som kan vara intresserade. En vädjan helt enkelt.
Vi söker företag som är villiga att gå in med 10 000 kronor i vår satsning.
Om hundra företag ställer upp är vi på rätt kurs igen.
Då kör vi vidare”

Färjestads hockey bidrog

Gensvaret blev det önskvärda.

118 företag ställde upp med en krona per åskådare. Flera företag sa spontant att de höjer insatsen till två kronor per åskådare.

600 privatpersoner har bidragit med pengar och bland sympatisörerna finns Färjestads Hockey.

Därtill har sju företag, Per Mårtensson Service AB Gislaved, Wint, EWJ AB Hagfors, JWE AB Ekshärad, Gräsbergs Bil AB, Björnmat International AB och Bemannia AB ställt upp med 10 000 kr vardera.

En storsponsor

Och elinstallationsföretaget Macon AB bidrog med 50 000 kr.

Nu berättar Lennart Andersson att inbetalningskontot har fyllts på med drygt 1 miljon kronor. Konkursspöket är skrämt på flykt.

- Förhoppningsvis! Nu finns förutsättningarna för att rädda säsongen. Samtidigt ser vi det här som ett startskott för att få ordning på den ekonomiskt tunga ryggsäcken från 2010 som vi bär på.

Enda elitidrotten

- Vi vet att det är en lång bit att gå, men vi kommer aldrig att lägga oss ner och dö. Nu väntar fler insamlingar och fler aktiviteter runt klubben och sporten.

- Vi ska sätta oss ner tillsammans med Hagfors Kommun, Region Värmland och sponsorer för att diskutera hur vi ska jobba vidare.

- Vi är ju den enda elitidrotten som finns här på sommartid, så det gäller att hitta på saker för att locka folk till matcherna, berättar Lennart Andersson.

Carl Philip kommer

Bland gästerna vid senaste matchen fanns Sven-Göran Eriksson och till nästa match mot Dackarna kommer prins Carl Philip.

Den 25 augusti bestäms om Valsarna ska få en ny elitlicens. Förarskulder från 2011 är en tung belastning, men nu ser entusiasterna en väg ut ur eländet.

- Efter säsongen tar vi beslut om framtiden, om vi ska satsa vidare i elitserien eller gå ner i allsvenskan och börja om, sade Lennart Andersson.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.