IA lanserar en egen pod

Idrottens Affärer startar en egen pod. Först ut är IA:s kontroversielle krönikör Dan Persson tillsammans med chefredaktör Thomas Ejderhov. Intervjuare är Thomas Björn och ni får veta vem denne Persson är och om IA:s snabba tillväxt.
Nu satsar även vi på Idrottens Affärer på en podsändningar. Vi vill helt enkelt utveckla utbudet till våra läsare/lyssnare. Foto: TT

 

Här hittar du IA Pod

- Idén har funnits ett tag - och när pod har exploderat som kommunikationskanal var det inget att tveka om längre. Vi kör igång!

Intervjuer och nyheter

Det säger Thomas Ejderhov, chefredaktör för Idrottens Affärer och ger en programförklaring:

- Vi kommer att intervjua spännande personer, kända som okända. De finns där ute och är hur många som helst. De som vill uträtta något och som tillhör det vi benämner idrottsindustrin. Människor som står idrotten nära, förbund och föreningar förstås, men också de som gör af'färer, sysslar med TV, event och sponsring m m.

- Det finns många entreprenörerna som vågar satsa och som är vana att ta både initiativ och beslut. Fascinerande personer och projekt vill vi berätta om. 

- Vi blandar de intervjuerna med att berätta om vad vi själva vill åstadkomma. Just nu spänner vi bågen maximalt.

- Bara det att Idrottens Affärer fick 90 000 nya läsare under 2014, en ökning med 40 procent. Nu snittar vi på nära 70 000 i månaden. Det är ju snurrigt mycket. 

90 000 nya läsare

- Eller att vi snart lanserar en satsning som kommer hela idrotten tillgodo i form av rätt personer på rätt plats. Men där får vi lov att återkomma.

Först ut i podden är Dan Persson, Idrottens Affärers kontroversiella krönikör.

- Vi börjar med att gräva där vi står. Dan är en profil inom idrotten, inte minst när det gäller arenafrågan. Hans tydliga ställningstaganden och åsikter berör – och upprör. Det märker vi inte minst i kommentarerna till hans texter, både på sajten och Facebook, förklarar Thomas Ejderhov.

I intervjun med Dan Persson får vi bland annat veta vilket favoritlag han har i ishockey och vilken mediamakthavare som gjorde honom både nervös och nästan mållös när denne ringde upp och erbjöd Dan Persson lunch - och anställning.

Podden produceras av PR-företaget Kraftfull Kommunikation AB och Praise AB med Thomas Björn som intervjuare.

 

Här kan du lyssna på premiäravsnittet direkt:

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.