- Vi har en underbar medvind!

April blev en rekordmånad för Idrottens Affärer. 54 000 unika läsare är fler än någonsin, nytt läsarrekord för en enskild artikel och toppresultat för annonsintäkter inklusive digital bilaga.
Åtskilliga bland Idrotten Affärers läsare upptäcker många artiklar i samma stund som de publiceras tack vare att de använder mobiltelefonen. Foto: TT

 

54 000 läsare på en månad är en ökning med nästan 8 000 läsare mot tidigare toppnivå från januari 2015.

Sporrar fortsatta arbetet

- Fantastiska siffror för en nischad sajt som Idrottens Affärer. Vi flyttar fram positionerna inom alla områden och det sporrar oss i det fortsatta arbetet, säger Thomas Ejderhov, redaktör för och ägare av Idrottens Affärer.

Rekord blev det också för läsning av en enskild artikel, nämligen den om Göteborgs Nya Arena i Göteborg. IA:s besök i 800-miljonersarenan som invigs officiellt i början av september och där ägarna redan säkrat 60 miljoner i hyresintäkter första året.

Den artikeln blev också mycket uppmärksammad på Facebook med nära 500 gillare och på gränsen till 100 delningar som spred artikeln långt utanför Idrottens Affärers normala läsarkrets.

Från okänd till välkänd

- Det bara smällde till när vi lade upp artikeln, såväl på sajten som på vår Facebook-sida. Arenor är ett ämne som engagerar, och när det som i Göteborgs fall är två entreprenörer som står bakom i form av Ola Serneke på Serneke och Nils Wiberg på Prioritet Finans, blir det en extra krydda som läsarna uppskattar. Den artikeln hade det mesta, och visar också hur okänd Göteborgs Nya Arena var ute i Idrotts-Sverige. Men inte nu längre, när Idrottens Affärer skrivit om den...

April månad blev även en kommersiell rekordmånad för Idrottens Affärer, vars kommersiella projekt placeras i IA Event. Annonsförsäljningen ökade markant och digital bilaga nummer tre tecknades: Träffpunkt idrott på Svenska Mässan i Göteborg 16-18 mars nästa år. 

Bilagan publiceras 28 maj, exakt en månad innan Almedalsveckan sparkar igång.

Sammantaget gjorde detta april till den kommersiellt bästa månaden i Idrottens Affärers historia.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.