Djurgårdens arena blev för dyr

Att bygga en egen arena är inte ekonomiskt försvarbart och klubbens ordförande Tommy Jacobsson säger det rent ut: ”Vi vågade i styrelsen inte ta ett beslut som kan äventyra hela Djurgården”.

Djurgården får ingen egen arena utan har beslutat att Stockholms Arena blir klubbens hemmaplan. Planerna på ett nybygge vid Östermalms IP är inte aktuella, var meddelandet vid ett medlemsmöte där allt arbete runt en arena presenterades.

Inget val till slut

Inte mindre än 250 medlemmar deltog och fick ta del av ett intensivt och detaljerat utredningsarbete som har pågått i flera månader. Arenautredningen visar på en väsentligt dyrare och svårare byggprocess än tidigare beräknat. Till slut fann arenautredningen att en arena i Nationalstadsparken och på Storängsbotten inte är realistisk.

Föreningens ekonomi, möjligheterna till finansiering, driftskostnader, möjligheter till banklån, byggprocesstider, det politiska och ekonomiska läget, miljökrav, intressegrupper m.fl. påverkar beslutet, skriver Djurgården på hemsidan.

Nu anges i rekommendationen från Arenautredningen att klubben ska avvakta och under tiden bygga upp föreningens ekonomi och organisation och se

"Ambitionen finns kvar"

- Stockholmsarenan är vår hemmaplan från 2013 men det är viktigt att påpeka att det inte finns något permanent beslut i frågan,, Tommy Jacobson, ordförande för Djurgården Fotboll.

- Det är fortfarande vår ambition att spela på en egen arena i framtiden. I dagsläget finns inte resurserna för att driva projektet eller utrymme för att göra det här fel. Det kommer ta flera år innan detta går att genomföra och det är ett mycket tråkigt besked.

- Arenaprojekt på Storängsbotten beräknades totalt bli väsentligt dyrare än det förslag föreningen tidigare tagit fram för Östermalms IP. Eftersom området dessutom klassas som idrotts- och rekreationsområde skulle det inte heller gå att kommersialisera projektet på ett önskvärt sätt vilket i sin tur skulle minska möjligheten att skapa lönsamhet på arenan, säger Tom Davidson i arenautredningen.

Östersunds FK har nu presenterat en kontrollbalansräkning som kommer att väcka reaktion.  Här värderas spelarna till 60 miljoner kronor och plötsligt kan klubben visa ett plus på 23 miljoner och ett eget kapital på 19 miljoner.

Östersunds FK har uppfunnit hjulet för att undvika konkurs. Det framgår i en kallelse till den nya bolagsstämman 21 april. Den nya värderingen är ett sätt att återställa det egna kapitalet och undvika konkurs.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Håll i er nu. Av alla kreativa förslag för att hålla i gång idrotten kommer det kanske mest otroliga från England.

Som en möjlighet fortsätta med racingens Storbritanniens GP, finns ett sannerligen unikt förslag -  loppet ska köras åt fel håll. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Enligt The Times kommer fler av säsongens Premier League-matcher att TV-sändas om säsongen kommer igång. Sedan 2012 har England haft förbud att sända klockan 16-matcherna på lördagen.

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.