Rev sönder kommunpapper i TV

Säg den allsvenske fotbollstränare som skulle göra om det här. Graham Potter dansar balett och leder spelarna. Därtill river ordföranden sönder kommunala protokoll och kastar dem i papperskorgen.
Daniel Kindberg, Östersunds FK:s temperamentsfulle ordförande som är besviken på politikerna.

 

Säg inte att det inte händer saker i nya allsvenska Östersund.

Visst var det en och annan i truppen som skruvade på sig och till och med protesterade, men slutligen gick alla med på det – nämligen att träna och göra en en balettuppvisning inför publik.

Tränat i månader

Sedan i januari har Östersunds FK tränat på att dansa och sätta upp en dansföreställning. När det väl var dags på Storsjöteatern var lokalen fylld till bristningsgräsen.

Hela truppen framträdde under den 45 minuter långa föreställningen med musik från Tjajkovskijs "Svansjön" och The Drifters "Saturday Night". 

- Jättekul när vi väl kom igång. Det kändes utvecklande och vi tvingades att lämna konfortzonen, tyckte spelarna.

Den allsvenska platsen är nyligen säkrad och nu ska alla förberedelser ske. Och klubben skapar rubriker som inget annat lag.

Kindberg blev arg

Ordföranden Daniel Kindberg uttrycker ofta sina känslor och är spektakulär. I Östersunds-Postens TV-sändning odugligförklarade han kommunens kultur och fritidsförvaltning.

Han var arg och besviken och plötsligt rev Kindberg beslutsunderlaget kring arenautbyggnaden i bitar. Inte nog med det utan han sa också:

- Det mest felaktiga, det mest pinsamma jag har sett!

Naturligtvis blev det reaktion. Tittare, varav en del var politiker, blev sura.

Inget vuxet beteende

I kommunstyrelsen uttrycktes en besvikelse.

- Den som ägnar sig åt att knyckla sönder papper och slänga bitarna i en papperskorg visar inte upp ett vuxet beteende, sa oppositionsrådet Pär Jönsson, (M), och beklagade att den politiska majoriteten misslyckats med att skapa en förtroendefull dialog mellan ÖFK och kommunen.

- Jag får ta på mig ansvaret för att vi pratat förbi varandra och inte med varandra, bekände också kommunalrådet AnnSofie Andersson, (S) enligt Östersunds-Posten.

Orsaken till meningsskiljaktigheterna är att klubben önskar att restaurangen flyttas och att en ny läktare med plats för 3 000 personer byggs.

"Vi betalar inte"

Men Östersunds kommun vill se en utbyggnad i etapper och att man börjar med dryga 1 000 ny platser, från 6 500 till 7 826 personer. Det beslutet är taget i kultur- och fritidsnämnden.

- Jag lutar mig tillbaks i soffan indignerad och ledsen. Beslutet grundar sig på okunskap. Vi har bett om någonting helt annat. Vi är inte intresserade av någon utbyggnad i etapper. Då kan det lika gärna få vara. Vi kommer inte att betala för någonting som vi inte vill ha, säger han, säger Daniel Kindberg.

- En enig kultur- och fritidsnämnd har beslutat om att tillgodose Svenska Fotbollförbundets högre ställda krav om bland annat bättre belysning, ytterligare TV-plattformar, fler permanenta pressplatser och ett antal andra åtgärder, säger ordföranden Karin Thomasson i ÖP.

"Otur när vederbörande tänkte"

- Vi kan inte tillgodose ÖFK:s önskemål om att även flytta restaurangen och bygga en helt ny läktare på södra kortsidan. Inte till nästa säsong, fortsatte kommunalrådet Karin Thomasson.

Daniel Kindberg kontrade:

- Någon har haft väldig, väldig otur när vederbörande tänkt, konstaterar han. För att det här är ett beslut som inte alls hjälper oss. 

Klubben har gjort en egen kalkyl och uppger att kostnaden blir 8,5 miljoner kronor, men då ingår även en ny läktare på södra kortsidan.

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.