Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Saknar ni Tiger?

 

Ja ja, snart två veckor in på det nya året och inga nya skandaler om Tiger Woods. Hans rådgivare försökte lansera fram bilden av honom som sexmissbrukare och att han skulle söka hjälp, allt för att få allmänhetens sympati. Frågan är fortfarande vart hans närmaste välbetalda rådgivare, Mark Steinberg, tagit vägen.

Nåja, i brist på nyheter så finns det ju många historier. Den här låter sig dessvärre inte översättas.

A  Mexican woodpecker and a Canadian woodpecker were in  Mexico arguing  about which country had the toughest trees. The Mexican woodpecker  claimed Mexico had a tree that no woodpecker could  peck.

The  Canadian  woodpecker accepted his challenge and promptly pecked  a hole in the tree with no problem. The Mexican  woodpecker was amazed.

The  Canadian woodpecker then challenged the Mexican  woodpecker to peck a tree in Canada that was  absolutely 'impeccable' (a term frequently used by  woodpeckers ). The  Mexican woodpecker expressed confidence that he  could do it and accepted the challenge.

The two  of them flew to Canada where the Mexican woodpecker successfully pecked the so-called 'impeccable' tree  almost without breaking a sweat.

Both  woodpeckers were now terribly confused. How is it that  the Canadian woodpecker was able to peck the Mexican  tree, and the Mexican woodpecker was able to peck the  Canadian tree, yet neither was able to peck the tree  in their own country?

After much woodpecker  pondering, they both came to the same conclusion:  Apparently, Tiger Woods was right,  when he said, your pecker gets harder when you're away  from home.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Vänsterpartiet vill införa miljardstöd till idrotten för att modernisera idrottsplatser och idrottshallar som byggdes under miljonprogramsåren. Det kan bli den katalysator som behövs för att möta ett stort behov hos majoriteten av Sveriges kommuner och skapa plats för framtidens idrott, är en bedömning från RF.

Hockeyallsvenskans 14 klubbar och Hockeyettans 46 klubbar går mot två tunga nederlag då ledamöter till Svenska Ishockeyförbundets årsmöte samlas på lördagen. Bakslag som ytterligare ökar sprickan i svensk ishockey, och som försvagar den grundsten som svensk ishockey vilar på – breddverksamheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Basketföreningen Dolphins har ett mycket förmånligt avtal med sportvarukedjan Stadium – och nu har parterna enats om en förlängning. Men så är också båda hemmahörande i Norrköping. 

Stadium förlänger samarbete med Dolphins och fortsätter som namnsponsor till Stadium Arena, en av basket-Sveriges finaste hallar. Avtalet sträcker sig tio år framåt i tiden, till och med 2028.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Ajax 19-årige lagkapten Matthijs De Ligt är världens mest eftersökta fotbollsspelare. Enligt spanska tidningen Sport är läget så här: Barcelona bjuder 65 miljoner kronor i årslön. Juventus 108 miljoner om året och Paris Saint Germain fyra miljoner i veckan, 192 miljoner om året under fem år. Något svar finns ännu inte.