Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Saknar ni Tiger?

 

Ja ja, snart två veckor in på det nya året och inga nya skandaler om Tiger Woods. Hans rådgivare försökte lansera fram bilden av honom som sexmissbrukare och att han skulle söka hjälp, allt för att få allmänhetens sympati. Frågan är fortfarande vart hans närmaste välbetalda rådgivare, Mark Steinberg, tagit vägen.

Nåja, i brist på nyheter så finns det ju många historier. Den här låter sig dessvärre inte översättas.

A  Mexican woodpecker and a Canadian woodpecker were in  Mexico arguing  about which country had the toughest trees. The Mexican woodpecker  claimed Mexico had a tree that no woodpecker could  peck.

The  Canadian  woodpecker accepted his challenge and promptly pecked  a hole in the tree with no problem. The Mexican  woodpecker was amazed.

The  Canadian woodpecker then challenged the Mexican  woodpecker to peck a tree in Canada that was  absolutely 'impeccable' (a term frequently used by  woodpeckers ). The  Mexican woodpecker expressed confidence that he  could do it and accepted the challenge.

The two  of them flew to Canada where the Mexican woodpecker successfully pecked the so-called 'impeccable' tree  almost without breaking a sweat.

Both  woodpeckers were now terribly confused. How is it that  the Canadian woodpecker was able to peck the Mexican  tree, and the Mexican woodpecker was able to peck the  Canadian tree, yet neither was able to peck the tree  in their own country?

After much woodpecker  pondering, they both came to the same conclusion:  Apparently, Tiger Woods was right,  when he said, your pecker gets harder when you're away  from home.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.