Stockholm Open i nytt sex-årigt avtal

Thomas Johansson och Jonas Björkman börjar vänja sig vid ett liv utanför tenniscourten. Men de har pengar så det räcker livet ut och nu har de också fått jobb. De ska göra Stockholm Open ännu bättre.

IMG får behålla förtroendet att arrangera Stockholm Open i år. Sedan tar franska Lagarderes över. Via dotterbolaget IEC i Stockholm är avtalet klart med SO och ägarna, klubbarna Salk och KLTK samt Stockholms tennisföbund.

Avtalet är på sex år och Jonas Persson, vd vid IEC och med i Lagardères sportbolag, hävdar i Svenska Dagbladet:

- Jag vill poängtera att vi inte erbjudit mer pengar än någon annan intressent som var med i upphandlingen. Summan var förutbestämd och sedan har de olika intressenterna fått göra sina presentationer för ägarna och vi är mycket glada att de fastnade för oss.

Ett trumfkort i förhandlingarna var säkerligen utspelet att Thomas Johansson och Jonas Björkman blir sportsligt ansvariga.

- Thomas och jag har i sex, sju år pratat om hur fantastiskt kul det skulle vara att göra något sådant här och vi är oerhört glada över att ha fått chansen, säger Jonas Björkman, själv SO-vinnare 1997 och som gjorde sin avskedsturnering i Kungliga Hallen i fjol.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse, trycker Thomas Johansson som även han gjorde sin sista match där eftersom en fotskada sedan stoppade honom från fortsatt spel.

Onekligen smart av Lagardère att lansera Thomas Johansson (SO-vinnare 2000 och 2004) och Jonas Björkman (vinnare 1997).

Det franska bolaget styr nu samtliga tre stora tennisevenemang i Sverige. Det är ett team av herrar som bär ansvaret. Thomas Wallén och Christer Hult är turneringsdirektörer i Båstad för både dam- och herrturneringen, men blir nu också en del av SO. Jonas Persson är bolagets representant och så fullbordas teamet av just två före detta tennisproffs.

Oron för att IMG i besvikelsen över att tappa Stockholm Open ska uppmana många storspelare att inte komma till Sverige, tillbakavisas av Björkman och Johansson:

- Det är alltid spelaren själv som bestämmer var han vill spela. Vi har stort kontaktnät på alla plan och det känns tryggt.

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Kommuner över hela Sverige söker ständigt mer information runt idrottsturism och undrar hur beteendegrunderna ser ut. Var börjar man och hur utvecklas formerna för ett samspel med föreningar? återkommer som frågor. I  Lund har man kommit en bra bit på väg.  Att locka för att starta kreativiten ska ske via evenemangsstöd.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.