De tvivlar inför Lagrells önskemål

Det är en något knölig höst för fotbollsbasen Lars-Åke Lagrell. Efter diverse turer blev ändå Erik Hamrén klar som ny förbundskapten. Nu står nästa fråga på tur – att övertyga regeringen om en EM-garanti på 3,5 miljarder kronor. Det har inte börjat bra.

-  Även om det är en bra sak för Sverige så finns det andra som vill ha statliga resurser, säger Erik Kristow, politiskt sakkunnig på kulturdepartementet.

Svenska Fotbollförbundet vill tillsammans med Norge söka arrangemanget av EM 2016. Lars-Åke Lagrell har uppvakta regeringen och menar att fyra svenska arenor måste förbättras avsevärt och därför krävs en statliga garantin.

- När vi började dialogen med fotbollförbundet förra hösten sade man uttryckligen att det inte skulle krävas några statliga penninggarantier, säger Erik Kristow i Dagens Nyheter.

Han är uppenbarligen frågande över turerna i ärendet. Kristow menar att under de första kontakterna framkom annorlunda uppgifter inför en eventuell EM-ansökan. Förändringarna är i dag helt anadra.

- Vi var lite förvånade över summan. Sedan var vi också förvånade över att det kom önskemål om pengar, säger Kristow.

Lars-Åke Lagrell har målsättningen att det svenska ställningstagandet ska vara klart till nyår. Vid mötet med kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth presenterades förutsättningarna och på departementet utlovas ett snabbt svar om en eventuell garanti.

- Vi har haft ett möte med Lars-Åke Lagrell och sagt att vi vill veta lite mer om önskemålen och även hur Svenska fotbollförbundets EM-budget ser ut. Vi ska göra en ordentlig analys av siffrorna och sedan göra en politisk bedömning, menar Kristow i DN och avslutar:

 - De stora summorna till arenorna är en svårhanterbar fråga. Det ska vägas mot andra som har önskemål om pengar, säger Erik Kristow.

Fria Europa (inte verifierad)

lör, 2009-11-07 16:35

1. Idioti

Lägg en tiondel av pengarna på Ryder Cup istället. Samma exponering av Sverige men under längre tid och samhällets stöd går inte till anläggningar som sedan inte behövs eller annat elände. Om Staten lägger 250 så lägger golfen och näringslivet resten. Kvar blir 2,7 mdr som kan användas till skola, åldringsvård och annat viktigt. Ps, spamfiltret nedan där man skall addera tvåsiffriga tal är odemokratiskt och stänger ute stora grupper som förtroendevalda och journalister. DS
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.