Elitloppet mest omskrivna evenemanget

Elitloppet är det mest omskrivna sommaridrottsevenemanget – för tredje året i rad. Finnkampen och Swedish Open följer, men långt bakom.
Över 50 000 personer förväntas besöka Solvalla under Elitloppshelgen. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal75

 

När det bara är dagar kvar till årets Elitloppet presenteras siffror som åter gör Elitloppet till Sveriges mest omskrivna sommaridrottsevenemang. Då handlar det om 2013 års tävling.

De tre senaste åren har ATG, med hjälp av företaget Retriever, analyserat vilket. Alla tre åren har Elitloppet vunnit!

Mest på sajter

Topplistan över olika evenemang som fått mest utrymme på mediernas nyhetssajter gäller perioden 16 september 2012 till och med 15 september 2013.

Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Och här finns inget sommaridrottsevenemang som kan konkurrera eller mäta sig med Elitloppet som behåller sin förstaplats och vinner en utklassningsseger.

Tävlingen omskrivs mer än föregående period och omskrivs nästan dubbelt så mycket som tvåan.

- Det här är årets höjdpunkt och vi är oerhört glada för att Elitloppet nu vinner sin klass för tredje året i rad, säger Hasse Svennehed PR-chef på ATG.

Stadigt i topp

- Det är lätt att glömma och det är inte så länge sedan som Elitloppet inte nämndes i dessa sammanhang. Nu är vi med i topp år efter år oavsett vem som mäter, fortsätter Hasse.

Sommaridrottsevenemang:

1. Elitloppet, 6 347 artiklar.

2. Finnkampen, 3 281 artiklar.

3. Swedish Open, 3 270 artiklar.

Vintertid är Vasaloppet är inte bara störst utan också det mest omskrivna idrottsevenemanget totalt trots att man minskar något jämfört med föregående period.

Musikfestival i topp

I den totala Sverigeligan återfinns Peace & Love, Borlänges musikfestival, i topp. Elitloppet är trea. Åter, notera det är siffror för 2013. Av de tre i topp står Elitloppet för den enda procentuella ökningen sedan förra perioden.

Sverigeligan:

1. Peace & Love, 9 771 artiklar, -2%

2. Vasaloppet, 9 379 artiklar, -7%

3. Elitloppet, 6 347 artiklar, +17%

Undersökningen har sammanställts till en topplista över vilka evenemang som fått mest utrymme på nyhetssajter och i tryckta tidningar. Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.