Elitloppet mest omskrivna evenemanget

Elitloppet är det mest omskrivna sommaridrottsevenemanget – för tredje året i rad. Finnkampen och Swedish Open följer, men långt bakom.
Över 50 000 personer förväntas besöka Solvalla under Elitloppshelgen. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal75

 

När det bara är dagar kvar till årets Elitloppet presenteras siffror som åter gör Elitloppet till Sveriges mest omskrivna sommaridrottsevenemang. Då handlar det om 2013 års tävling.

De tre senaste åren har ATG, med hjälp av företaget Retriever, analyserat vilket. Alla tre åren har Elitloppet vunnit!

Mest på sajter

Topplistan över olika evenemang som fått mest utrymme på mediernas nyhetssajter gäller perioden 16 september 2012 till och med 15 september 2013.

Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Och här finns inget sommaridrottsevenemang som kan konkurrera eller mäta sig med Elitloppet som behåller sin förstaplats och vinner en utklassningsseger.

Tävlingen omskrivs mer än föregående period och omskrivs nästan dubbelt så mycket som tvåan.

- Det här är årets höjdpunkt och vi är oerhört glada för att Elitloppet nu vinner sin klass för tredje året i rad, säger Hasse Svennehed PR-chef på ATG.

Stadigt i topp

- Det är lätt att glömma och det är inte så länge sedan som Elitloppet inte nämndes i dessa sammanhang. Nu är vi med i topp år efter år oavsett vem som mäter, fortsätter Hasse.

Sommaridrottsevenemang:

1. Elitloppet, 6 347 artiklar.

2. Finnkampen, 3 281 artiklar.

3. Swedish Open, 3 270 artiklar.

Vintertid är Vasaloppet är inte bara störst utan också det mest omskrivna idrottsevenemanget totalt trots att man minskar något jämfört med föregående period.

Musikfestival i topp

I den totala Sverigeligan återfinns Peace & Love, Borlänges musikfestival, i topp. Elitloppet är trea. Åter, notera det är siffror för 2013. Av de tre i topp står Elitloppet för den enda procentuella ökningen sedan förra perioden.

Sverigeligan:

1. Peace & Love, 9 771 artiklar, -2%

2. Vasaloppet, 9 379 artiklar, -7%

3. Elitloppet, 6 347 artiklar, +17%

Undersökningen har sammanställts till en topplista över vilka evenemang som fått mest utrymme på nyhetssajter och i tryckta tidningar. Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.