Elitloppet mest omskrivna evenemanget

Elitloppet är det mest omskrivna sommaridrottsevenemanget – för tredje året i rad. Finnkampen och Swedish Open följer, men långt bakom.
Över 50 000 personer förväntas besöka Solvalla under Elitloppshelgen. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal75

 

När det bara är dagar kvar till årets Elitloppet presenteras siffror som åter gör Elitloppet till Sveriges mest omskrivna sommaridrottsevenemang. Då handlar det om 2013 års tävling.

De tre senaste åren har ATG, med hjälp av företaget Retriever, analyserat vilket. Alla tre åren har Elitloppet vunnit!

Mest på sajter

Topplistan över olika evenemang som fått mest utrymme på mediernas nyhetssajter gäller perioden 16 september 2012 till och med 15 september 2013.

Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Och här finns inget sommaridrottsevenemang som kan konkurrera eller mäta sig med Elitloppet som behåller sin förstaplats och vinner en utklassningsseger.

Tävlingen omskrivs mer än föregående period och omskrivs nästan dubbelt så mycket som tvåan.

- Det här är årets höjdpunkt och vi är oerhört glada för att Elitloppet nu vinner sin klass för tredje året i rad, säger Hasse Svennehed PR-chef på ATG.

Stadigt i topp

- Det är lätt att glömma och det är inte så länge sedan som Elitloppet inte nämndes i dessa sammanhang. Nu är vi med i topp år efter år oavsett vem som mäter, fortsätter Hasse.

Sommaridrottsevenemang:

1. Elitloppet, 6 347 artiklar.

2. Finnkampen, 3 281 artiklar.

3. Swedish Open, 3 270 artiklar.

Vintertid är Vasaloppet är inte bara störst utan också det mest omskrivna idrottsevenemanget totalt trots att man minskar något jämfört med föregående period.

Musikfestival i topp

I den totala Sverigeligan återfinns Peace & Love, Borlänges musikfestival, i topp. Elitloppet är trea. Åter, notera det är siffror för 2013. Av de tre i topp står Elitloppet för den enda procentuella ökningen sedan förra perioden.

Sverigeligan:

1. Peace & Love, 9 771 artiklar, -2%

2. Vasaloppet, 9 379 artiklar, -7%

3. Elitloppet, 6 347 artiklar, +17%

Undersökningen har sammanställts till en topplista över vilka evenemang som fått mest utrymme på nyhetssajter och i tryckta tidningar. Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Under tre dagar ska idrottsrörelsen träffa regeringen och idrottsminister Amanda Lind för att lägga fram sina förslag och synpunkter. Först ut var ishockeyn och ordförande Anders Larsson på tisdagen.

När nu idrotten får gehör och alla representanter hoppas på ett genombrott så deltar dock inte Folkhälsomyndigheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.