Stjärnorna älskar det hemtrevliga

Det är ett tennisevent som inget annat. Stjärnorna som är vana vid att färdas i limousiner i storstadstrafik till och från arenorna, som ser trängsel och uppvaktning som en oundviklig del av jobbet - de möts nu av något helt annat.
Serena Williams älskade Båstad och omgivningarna. Så pass mycket att hon gärna vill gå på stranden. Foto: TT

 

Serena Williams insåg också att det finna bara ett Båstad en gång per år, med allt vad det innebär. Så hon kommer också, liksom många åskådare och inte minst, mängden av företagsföreträdare.

Spelarna längtar tillbaka

De byter om på sitt hotellrum vägg i vägg med arenan, de går med sina racketar och övriga grejor de där hundra meterna till sin bana. 

Efteråt kan de till och med gå ned på sandstranden och doppa tårna i Laholmsbukten...

Inte undra på att de tycker det är hemtrevligt, att de trivs och att de längtar tillbaka.

Därför har spelarna röstat fram Båstad till bästa tävlingen i så många år att övriga på ATP-touren har tröttnat...

Vinst för näringslivet

Dam- och tennisveckorna sätter de ekonomiska hjulen i rullning vid Hallandsåsen. Enligt en beräkning från 2007 uppstår en handel om 116 miljoner kronor och den totala omsättningen beräknades till ca 300 miljoner.

När det är som mest med människor i Båstad beräknas 100 000 personer vistas i samhället varje dag som evenemanget pågår. 

Notera, det gäller en tennisvecka. 

Nu är det två.

Många direktörer

Allt och alla påverkas.

Från i år står Lagardère Unlimited Scandinavia som arrangör. Men vd:n är den samme, Christer Hult som i Dagens Industri  säger:

- Många som kommer aviserar ju inte att de kommer. Men rent generellt är väldigt stora delar av Sveriges näringsliv på plats i Båstad. I och med det är det en massa seminarier som pågår, plus att det sker en del andra möten.

En majoritet av direktörerna från landets 40 största företag lär vara där, är hans tips.

Utlöser affärer

Många är tennisintresserade, många har sommarnöjen i närheten och många vet att man kan skapa kontakter och öppna för affärer på läktaren eller i loungen.

En annan möjlighet att träffa rätt person är vid alla seminarier. Huvudsponsorn Skistar, med bröderna Paulsson som huvudägare, är en av arrangörerna.

I Båstad finns många av våra före detta stjärnor. Som Mats Wilander, Anders Järryd, Thomas Enqvist och Magnus Larsson. De deltar också i en uppvisningsturnering, med John McEnroe som störste underhållare. 

Serena Williams och David Ferrer är storfavoriter i respektive turnering. 90 000 personer kom i fjol, Christer Hult tror på lika många åskådare i år, och det finns fortfarande biljetter kvar.

Thomas Ejderhov

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Men vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Vasalopsspåren är räddade och nu står arrangörerna och cirka 30 000 åkare inför rejäla prövningar under några dagar. På fredag blir det skidåkning under synnnerligen annorlunda villkor . 

Då körs både Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Med flera kändisar, bl a Marcus Hellner och ytterligare  tre olympiska guldmedaljörer bland drygt 2 200 anmälda .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.