Stjärnorna älskar det hemtrevliga

Det är ett tennisevent som inget annat. Stjärnorna som är vana vid att färdas i limousiner i storstadstrafik till och från arenorna, som ser trängsel och uppvaktning som en oundviklig del av jobbet - de möts nu av något helt annat.
Serena Williams älskade Båstad och omgivningarna. Så pass mycket att hon gärna vill gå på stranden. Foto: TT

 

Serena Williams insåg också att det finna bara ett Båstad en gång per år, med allt vad det innebär. Så hon kommer också, liksom många åskådare och inte minst, mängden av företagsföreträdare.

Spelarna längtar tillbaka

De byter om på sitt hotellrum vägg i vägg med arenan, de går med sina racketar och övriga grejor de där hundra meterna till sin bana. 

Efteråt kan de till och med gå ned på sandstranden och doppa tårna i Laholmsbukten...

Inte undra på att de tycker det är hemtrevligt, att de trivs och att de längtar tillbaka.

Därför har spelarna röstat fram Båstad till bästa tävlingen i så många år att övriga på ATP-touren har tröttnat...

Vinst för näringslivet

Dam- och tennisveckorna sätter de ekonomiska hjulen i rullning vid Hallandsåsen. Enligt en beräkning från 2007 uppstår en handel om 116 miljoner kronor och den totala omsättningen beräknades till ca 300 miljoner.

När det är som mest med människor i Båstad beräknas 100 000 personer vistas i samhället varje dag som evenemanget pågår. 

Notera, det gäller en tennisvecka. 

Nu är det två.

Många direktörer

Allt och alla påverkas.

Från i år står Lagardère Unlimited Scandinavia som arrangör. Men vd:n är den samme, Christer Hult som i Dagens Industri  säger:

- Många som kommer aviserar ju inte att de kommer. Men rent generellt är väldigt stora delar av Sveriges näringsliv på plats i Båstad. I och med det är det en massa seminarier som pågår, plus att det sker en del andra möten.

En majoritet av direktörerna från landets 40 största företag lär vara där, är hans tips.

Utlöser affärer

Många är tennisintresserade, många har sommarnöjen i närheten och många vet att man kan skapa kontakter och öppna för affärer på läktaren eller i loungen.

En annan möjlighet att träffa rätt person är vid alla seminarier. Huvudsponsorn Skistar, med bröderna Paulsson som huvudägare, är en av arrangörerna.

I Båstad finns många av våra före detta stjärnor. Som Mats Wilander, Anders Järryd, Thomas Enqvist och Magnus Larsson. De deltar också i en uppvisningsturnering, med John McEnroe som störste underhållare. 

Serena Williams och David Ferrer är storfavoriter i respektive turnering. 90 000 personer kom i fjol, Christer Hult tror på lika många åskådare i år, och det finns fortfarande biljetter kvar.

Thomas Ejderhov

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.