Underskott hotar Åtvidaberg

Åtvidabergs FF har det jobbigt. Ett driftsunderskott på 800 000 kronor, 300 000 mer än budgeten, tvingar fram en åtgärdsplan. I planerna finns ambitionen att starta ett arenabolag.

 

Ett arenabolag med externa finansiärer skulle kunna stå för de stora kostnaderna på Kopparvallen. Från kommunalt håll finns ett intresse, men inte som majoritetsägare och det innebär att klubben måste hitta andra finansiärer.

– Förra året var det spel i Uefacupen som gjorde att vi gick runt ekonomiskt. I år har vi inte haft någon sådan intäkt och presenterade redan på årsmötet i februari en underbalanserad budget på 500 000 kronor. Att det nu växt till 800 000 är naturligtvis mycket allvarligt, säger ordföranden Conny Holmqvist till Östgöta-Correspondenten.

Vid klubbens medlemsmöte redogjorde styrelsen för situationen och framtiden. Faktum är att elitlicensen är hotad.

- Vi har några väldigt tuffa dagar fram till årsskiftet för att vi ska få detta att gå ihop, men vi ska börja med att sjösätta några saker, säger Conny Holmqvist.

Förklaringen till minussiffrorna är framför allt högre kostnader för spelare och personal.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.