Toppmöte om huliganismen

Tillsammans med PSV Eindhoven, Schalke 04 och Charlton Athletic är Djurgården Fotboll initiativtagare till ett europeiskt långsiktigt samarbete för en positiv supporterkultur.

De fyra klubbarna har beslutat att lägga resurser på ett aktivt socialt arbete i samhället. Satsningen är fotbollens svar på CSR, Corporate Social Responsibility: FSR, Football Social Responsibility.

 

Som ett första steg i samarbetet står Djurgården Fotboll, med stöd av UEFA, som värd för seminariet Football and Society, där Sveriges idrottsminister, ledande personer inom FSR, forskare, representanter för de fyra klubbarna och UEFA deltar.

Tisdagen den 15 april samlas en rad personer till ett seminarie i Stockholm och förutom representanter från klubbarna framträder Steve Waggott, Charlton Athletic, och talar om kraven på framtidens fotbollsarenor och arenorna som sociala samlingspunkter. John Williams forskar om huliganism vid University of Leicester och redogör för huliganismens uppkomst, utveckling och hur den har fått fäste i samhället.

Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth inviger seminariet och bland talarna finns.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.