Försenade regler för radiosponsring

I delbetänkandet från utredningen om kommersiell radio finns inte något med om framtida sponsringsregler. Däremot finns det en förhoppning om att hinna utreda frågan till slutbetänkandet i september.

- Jag kan förstå att radiobranschen gärna sett att sponsringsfrågan tagits upp så tidigt som möjligt, men det har helt enkelt inte funnits tid och diskussionen om de tillfälliga sändningsreglerna har varit viktigare, säger chefrådman Martin Holmgren som är regeringens utredare.
Granskningsnämnden utgår i dag från regler i radio- och TV-lagen och i programföretagens sändningstillstånd. Men praxis och regler är gamla och därtill svåra att tillämpa för just sponsring.
Program får sponsras och ett program måste ha en tydlig vinjett, särskild programledare och särskilt namn, men radion ser möjligheter till enskild sponsring och då är inte regler och verklighet föenligt i dag.

Utredningen "Översyn av villkor för kommersiell radio" ska föreslå ett samlat regelverk för den kommersiella lokalradion. Uppdraget omfattar bl.a. frågor om krav på sändning av eget material och program med lokal anknytning, sponsring, koncessionsavgift och tillståndsgivning.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.