Idrottens Affärers medarbetare gör framträdanden

Idrottensaffarer.se lockar till allt större intresse och besökarna tilltar i antal. Nu får medarbetarna vid Idrottens Affärer AB också uppmärksamhet på annat sätt. Via diverse uppdrag och framträdanden.

Thomas Ejderhov, vår chefredaktör, som tidigare har deltagit i olika tv- och radioprogram blev inbjuden till Radio Stockholm efter AIK Hockeys avancemang till elitserien. Frågan var den självklara, klarar AIK det här ekonomiskt?

- Försök att ta över Johanneshov!

- Om AIK kan förena kapitalstarka personer som redan står nära klubben kan de hitta ett stort antal av de miljoner som krävs. Likaså måste ett mycket framgångsrikt sponsorarbete genomföras på rekordkort tid. Sedan bör klubben undersöka möjligheterna, tillsammans med Djurgården, att kunna tjäna mer pengar vid matcherna på Johanneshov.

-I klartext, ta ett snabbt möte med Stockholms Stad och Globe Arena. Helst skulle klubbarna äga arenan, då kan de öka intäkterna betydligt.

Dan Persson, vår bloggare på Idrottens Affärer AB, tillfrågades om att göra en föreläsning vid ett frukostmöte hos Stockholms Visitors Board efter att ha skrivit en artikel som lockade många läsare.

103 personer från rättighetsinnehavare, sponsorer, idrottsförbund och föreningar, eventbyråer, konsulter, arenor, hotell, reklam- och mässbyggarbranschen fyllde lokalen till den sista platsen när Dan gav sin syn på upplevelsen vid arrangemang. Dan efterlyste mera omsorg om åskådaren och frågade:

- Idrotten ligger ljusår bakom

- Vilken blir första klubb att börja fundera på hur man regisserar publikens hjärnor och ger en perfekt totalupplevelse?

Efter ett teaterbesök var han lyrisk och gjorde jämförelsen:

- Föreställningen är fantastisk, man har inte bara regisserat en kanonupplevelse på scenen, man har också regisserat publikens hjärnor för att ge oss det ultimata. Här ligger idrotten ljusår bakom.

Med instämmande kommentarer och nickande bekräftade åhörarna att det finns mycket att förbättra på svenska arenor.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”HIF: ledning kan konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020”. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.