Nu har Glenn Hysén dubbla jobb

Glenn Hysén tvingades lämna jobbet som expertkommentator hos Viasat. Den prestigelös före detta landslagsspelaren såg inget annat val än att uppsöka arbetsförmedlingen. Nu har han fått två nya jobb.

Det blev inget av med tränarskapet i division I-klubben Västra Frölunda, men nu har han klart med två nya jobb.

Dels ska han bli återkommande gäst hos ett eventföretag och deras evenemang. Han ska delta vid Sport Business Nordics olika evenemang, vid resor och arrangemang och kommer bl a att jobba tillsammans med en gammal lagkamrat, Glenn Schiller.

Dels Hysén har fått jobbet som fotbollskrönikör och reseledare hos Unibet: " Det är helt suveränt, jag kan ju inte gå och rulla tummarna", säger Hysén till Sportbladet.

Krönikör, reseledare och spelexpert. Hysén blir en mångsysslare och det är vad han trivs med - att ha många bollar i luften. Hos Unibet ska han leverera speltips till matcher i division 1 och 2 i Sverige och vid Champions League ska han vara krönikör på webb-tv.

- Det här blir bra. Jag kan nästan lika gärna sitta och titta på division 2-fotboll som en Champions League-final. Fotboll är roligt på alla nivåer. Det här är suveränt. Jag blir ju tvungen, kan ju inte gå och rulla tummarna.

Han har inte velat dölja det faktum att han behöver sysselsättning i väntan på att pensionsförsäkringar ska belöna honom om tio år. Han har också sålt sin exklusiva villa i Torslanda utanför Göteborg och flyttat till en lägenhet inne i stan.

Anders J (inte verifierad)

fre, 2009-07-24 21:27

1. Det é la skönt att en go

Det é la skönt att en go gubbe som Hysén inte ska behöva oroa sig för den dagliga brödfödan.Han har ju många brn och så. Och så fick han en inblick i många vanliga svenskars vardag genom ett besök på arbetsförmedlingen på Hisingen. "Oh, herregud, hur många människor som satt där. Är detta Sverige i dag?". Åtminstone enligt Sportbladet, är kanske bäst att tillägga.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Den förstörda statyn av Zlatan Ibrahimovic har förts till hemlig plats. Sydsvenskan skriver att vandaliseringen och reparationen kommer att kosta Malmö stad minst 228 700 kronor. Tillkommer gör kostnaden för konstnären Peter Lindes arbete för att få statyn i ursprungligt skick. Var statyn ska placeras är inte bestämt.

Inför Idrottsgalan på måndag  lanseras nu en insamlingsstiftelse under namnet Fair Play. Idrottens kraft och förmåga att förändra världen är välbekant Det finns ett stort antal initiativ över hela landet med fokus på idrottens positiva inverkan på både människor och samhället. 

- Nu vill Idrottsgalan vill stödja dessa krafter och startar Idrottsgalans Insamlingsstiftelse, säger vd:n Stephan Rimér.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.