Nu har Glenn Hysén dubbla jobb

Glenn Hysén tvingades lämna jobbet som expertkommentator hos Viasat. Den prestigelös före detta landslagsspelaren såg inget annat val än att uppsöka arbetsförmedlingen. Nu har han fått två nya jobb.

Det blev inget av med tränarskapet i division I-klubben Västra Frölunda, men nu har han klart med två nya jobb.

Dels ska han bli återkommande gäst hos ett eventföretag och deras evenemang. Han ska delta vid Sport Business Nordics olika evenemang, vid resor och arrangemang och kommer bl a att jobba tillsammans med en gammal lagkamrat, Glenn Schiller.

Dels Hysén har fått jobbet som fotbollskrönikör och reseledare hos Unibet: " Det är helt suveränt, jag kan ju inte gå och rulla tummarna", säger Hysén till Sportbladet.

Krönikör, reseledare och spelexpert. Hysén blir en mångsysslare och det är vad han trivs med - att ha många bollar i luften. Hos Unibet ska han leverera speltips till matcher i division 1 och 2 i Sverige och vid Champions League ska han vara krönikör på webb-tv.

- Det här blir bra. Jag kan nästan lika gärna sitta och titta på division 2-fotboll som en Champions League-final. Fotboll är roligt på alla nivåer. Det här är suveränt. Jag blir ju tvungen, kan ju inte gå och rulla tummarna.

Han har inte velat dölja det faktum att han behöver sysselsättning i väntan på att pensionsförsäkringar ska belöna honom om tio år. Han har också sålt sin exklusiva villa i Torslanda utanför Göteborg och flyttat till en lägenhet inne i stan.

Anders J (inte verifierad)

fre, 2009-07-24 21:27

1. Det é la skönt att en go

Det é la skönt att en go gubbe som Hysén inte ska behöva oroa sig för den dagliga brödfödan.Han har ju många brn och så. Och så fick han en inblick i många vanliga svenskars vardag genom ett besök på arbetsförmedlingen på Hisingen. "Oh, herregud, hur många människor som satt där. Är detta Sverige i dag?". Åtminstone enligt Sportbladet, är kanske bäst att tillägga.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.