Svanberg kunde inte motstå lockelsen

Svt-sporten söker ny chef. Albert Svanberg har utsetts till ny chef för tv i Göteborg och gör inte många dagar till vid sportredaktionen innan han byter arbetsplats.

Som många andra har han en bakgrund som journalist på en lokaltidning. Från Norrländska Socialdemokraten gick han vidare till Göteborgs-Posten och Expressen blev han en medarbetare på Tv-sporten 1993 och tog steget till ansvarig 2004. Nu vill han jobba med mer än sport.

- Allmän-tv blir ett nytt område för mig, men jag har varit chef i fem år så jag känner mig trygg i rollen. I Göteborg vill jag först lära känna verksamheten och personalen. Sedan ska vi ständigt utveckla bättre program. Det är det som är det roliga med jobbet att skapa rätt förutsättningar för att göra bättre program, säger Albert Svanberg till resume.se.

Han efterträder Gunwi Silander som tidigare i höstas meddelade att hon lämnar SVT i Göteborg. Silander som också vill göra andra saker i livet.

Albert Svanberg fick en förfrågan om jobbet i Göteborg och kände sig lockad. Han har för avsikt att bo kvar i Stockholm under ett halvår av familjeskäl innan han söker boende i sin nya hemstad.

På Spåret, Uppdrag Granskning, Andra Avenyn och Riverside är några program som kommer via Svt Göteborg.

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.