Ingen kvinna har tjänat mera

Ingen annan idrottskvinna har spelat in mer prispengar än Serena Williams. På tisdagen gjorde hon entré i Båstad. ”Jag är glad att se så mycket folk här. Förhoppningsvis så kommer jag att vara här veckan ut," skrattade Williams.
Med kraft och pondus i de avgörande lägena gick Serena Williams in turneringen och besegrade Kazakstanska Sesil Karatantcheva i damsingeln i Swedish Open. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

Det är tennisvärldens drottning.

Hon kommer med en något bitter eftersmak från Wimbledon där hon försvann lite för tidigt.

311 miljoner i behållning

Men hon har tagit sin fjärde seger i US Open, hon hemförde WTA-slutspelet och hon var dubbelt framgångsrik i OS.

Hennes återkomst efter skador är guldkantad. Totalt har hon 15 Grand Slam i singel och 13 i dubbel.

Och 311 miljoner kronor som grädde på moset.

Känna doften av hav

Det är vad hon har tjänat på segerpremier. Bra många miljoner kommer också från reklamuppdrag.

Mycket därför hon kan unna sig ett besök i Båstad. Hon vill uppleva lite mer. Den speciella atmosfären och turneringens omvittnat goda rykte har lockat henne.

- Det är inte ofta man kan spela en turnering och kan känna doften av hav – och jag är en ”ocean girl”, jag älskar havet, säger hon.

I god amerikansk stil var hon från första stund berömmande över idyllen vid Laholmsbukten.

- Det är verkligen vackert. Precis som min agent Jill Smoller sa. Hon har spelat här och framhöll det speciella med Baastad.

En lektion

- Nästan allt är annorlunda mot en Grand Slam-tävling. Jag kommer möta många unga tjejer här som är extra motiverade.

Som Sesil Karatancheva från Kazakstan i öppningsmatchen. Det gick som alla förväntat, men Karatancheva bjöd överraskande bra motstånd.

Serena gjorde vad som krävdes. Med all den rutin hon har samlat på sig sedan 1995 då hon började som tennisproffs tryckte hon på och skärpte spelet i de lägen där det krävdes. Karatancheva såg inte allt för dyster ut  och verkade nöjd med en lektion.

Elitserien i bandy har ännu inte startat , men det är ändå händelserikt. Licensnämnden har nämligen agerat och beslutat om elitlicens för säsongen 2020/21. Fem föreningar är utpekade.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.