Ingen kvinna har tjänat mera

Ingen annan idrottskvinna har spelat in mer prispengar än Serena Williams. På tisdagen gjorde hon entré i Båstad. ”Jag är glad att se så mycket folk här. Förhoppningsvis så kommer jag att vara här veckan ut," skrattade Williams.
Med kraft och pondus i de avgörande lägena gick Serena Williams in turneringen och besegrade Kazakstanska Sesil Karatantcheva i damsingeln i Swedish Open. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

Det är tennisvärldens drottning.

Hon kommer med en något bitter eftersmak från Wimbledon där hon försvann lite för tidigt.

311 miljoner i behållning

Men hon har tagit sin fjärde seger i US Open, hon hemförde WTA-slutspelet och hon var dubbelt framgångsrik i OS.

Hennes återkomst efter skador är guldkantad. Totalt har hon 15 Grand Slam i singel och 13 i dubbel.

Och 311 miljoner kronor som grädde på moset.

Känna doften av hav

Det är vad hon har tjänat på segerpremier. Bra många miljoner kommer också från reklamuppdrag.

Mycket därför hon kan unna sig ett besök i Båstad. Hon vill uppleva lite mer. Den speciella atmosfären och turneringens omvittnat goda rykte har lockat henne.

- Det är inte ofta man kan spela en turnering och kan känna doften av hav – och jag är en ”ocean girl”, jag älskar havet, säger hon.

I god amerikansk stil var hon från första stund berömmande över idyllen vid Laholmsbukten.

- Det är verkligen vackert. Precis som min agent Jill Smoller sa. Hon har spelat här och framhöll det speciella med Baastad.

En lektion

- Nästan allt är annorlunda mot en Grand Slam-tävling. Jag kommer möta många unga tjejer här som är extra motiverade.

Som Sesil Karatancheva från Kazakstan i öppningsmatchen. Det gick som alla förväntat, men Karatancheva bjöd överraskande bra motstånd.

Serena gjorde vad som krävdes. Med all den rutin hon har samlat på sig sedan 1995 då hon började som tennisproffs tryckte hon på och skärpte spelet i de lägen där det krävdes. Karatancheva såg inte allt för dyster ut  och verkade nöjd med en lektion.

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Haninge kommun storsatsar på barn och ungas hälsa – med hjälp av Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige. Satsningen ska få skolbarn i kommunen att röra på sig och äta lite sundare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.