Nicklas köper in sig i bolag

Nicklas Lidström, den i dag 44-årige förre hockeystjärnan i Detroit, vill nu inleda en karriär utanför isen. Han har köpt in sig i ett fastighetsbolag hemma i Västerås.
En återkommande bild under 20 år i Detroit Red Wings, en vinnande Nicklas Lidström. Foto: Pontus Lundahl, TT

 

Nicklas med familj är fast boende i Sverige sedan två år. Den sommarstuga som de har haft sedan många år och var tillflykten på somrarna är utbyggd och består nu av 230 kvadratmeter och är belägen en mil utanför Västerås.

Är engagerad

Tillsammans med två vänner har han nu köpt in sig i Industrihus i Västerås AB. Den förre storspelaren får en ägarandel på 20-30 procent på bolagets fastighetsinnehav cirka 125 miljoner kronor, enligt Fastighetsvärlden. 

- Det byggs mycket i Västerås och det händer mycket i orten. Jag har följt bolaget under ett tag så det blir väldigt intressant.

Den i dag 44-årige Nicklas Lidström har viss erfarenhet av fastighetsbranschen. Under åren i USA var han delägare i ett fastighetsbolag som hade stort intresse av industrifastigheter.  Men numera har han lämnat bolaget.

"Har många idéer"

Nu tycker han att det ska bli spännande att bidra till expansion i första hand i Västmanland.

- Vi har många idéer för de industrihus som vi äger. Vi är optimistiska.

Nicklas Lidström intygar att han vill ha en aktiv roll och räknar därför med att jobba ett antal timmar varje vecka.

- Vi får se hur många timmar det blir. I början handlar det främst om att jag ska lära mig mer om fastigheter och hur branschen fungerar rent generellt.

- När jag bodde i Västerås tidigare så tyckte jag att man utnyttjade läget vid Mälaren för dåligt. Det finns mycket kvar att göra för att Västerås ska bli mer attraktivt, säger Lidström till Fastighetsvärlden.

Industrihus i Västerås AB affärsidé är att äga, utveckla, förädla och förvalta i huvudsak industrifastigheter.   

Två sysslor till

Nicklas Lidström har två andra sysslor att tänka på.

Han ska fortsätta jobba för Detroit Red Wings.

- Jag ska hålla koll på svenska spelare som blivit draftade av klubben.

Nicklas Lidström är också aktieägare i Infometric som jobbar med  energimätningsteknik.

En fantastisk karriär

Han gjorde 20 säsonger i Detroit och stod bland annat för 1 142 poäng i NHL:s grundserie på 1 564 matcher. Det i sin tur innebär att bara fem backar har producerat fler poäng och bara nio spelare har gjort fler NHL-matcher.

Lidström erövrade Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, inte mindre än sju gånger i sin karriär. Men han kanske är ändå mer stolt över priset som ligans mest värdefulle spelare år 2002 då han fick motta Conn Smythe Trophy som förste europé.

Han blev också förste europeiske kapten att leda sitt lag till Stanley Cup-titeln 2008.

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Men vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Vasalopsspåren är räddade och nu står arrangörerna och cirka 30 000 åkare inför rejäla prövningar under några dagar. På fredag blir det skidåkning under synnnerligen annorlunda villkor . 

Då körs både Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Med flera kändisar, bl a Marcus Hellner och ytterligare  tre olympiska guldmedaljörer bland drygt 2 200 anmälda .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.