Nicklas köper in sig i bolag

Nicklas Lidström, den i dag 44-årige förre hockeystjärnan i Detroit, vill nu inleda en karriär utanför isen. Han har köpt in sig i ett fastighetsbolag hemma i Västerås.
En återkommande bild under 20 år i Detroit Red Wings, en vinnande Nicklas Lidström. Foto: Pontus Lundahl, TT

 

Nicklas med familj är fast boende i Sverige sedan två år. Den sommarstuga som de har haft sedan många år och var tillflykten på somrarna är utbyggd och består nu av 230 kvadratmeter och är belägen en mil utanför Västerås.

Är engagerad

Tillsammans med två vänner har han nu köpt in sig i Industrihus i Västerås AB. Den förre storspelaren får en ägarandel på 20-30 procent på bolagets fastighetsinnehav cirka 125 miljoner kronor, enligt Fastighetsvärlden. 

- Det byggs mycket i Västerås och det händer mycket i orten. Jag har följt bolaget under ett tag så det blir väldigt intressant.

Den i dag 44-årige Nicklas Lidström har viss erfarenhet av fastighetsbranschen. Under åren i USA var han delägare i ett fastighetsbolag som hade stort intresse av industrifastigheter.  Men numera har han lämnat bolaget.

"Har många idéer"

Nu tycker han att det ska bli spännande att bidra till expansion i första hand i Västmanland.

- Vi har många idéer för de industrihus som vi äger. Vi är optimistiska.

Nicklas Lidström intygar att han vill ha en aktiv roll och räknar därför med att jobba ett antal timmar varje vecka.

- Vi får se hur många timmar det blir. I början handlar det främst om att jag ska lära mig mer om fastigheter och hur branschen fungerar rent generellt.

- När jag bodde i Västerås tidigare så tyckte jag att man utnyttjade läget vid Mälaren för dåligt. Det finns mycket kvar att göra för att Västerås ska bli mer attraktivt, säger Lidström till Fastighetsvärlden.

Industrihus i Västerås AB affärsidé är att äga, utveckla, förädla och förvalta i huvudsak industrifastigheter.   

Två sysslor till

Nicklas Lidström har två andra sysslor att tänka på.

Han ska fortsätta jobba för Detroit Red Wings.

- Jag ska hålla koll på svenska spelare som blivit draftade av klubben.

Nicklas Lidström är också aktieägare i Infometric som jobbar med  energimätningsteknik.

En fantastisk karriär

Han gjorde 20 säsonger i Detroit och stod bland annat för 1 142 poäng i NHL:s grundserie på 1 564 matcher. Det i sin tur innebär att bara fem backar har producerat fler poäng och bara nio spelare har gjort fler NHL-matcher.

Lidström erövrade Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, inte mindre än sju gånger i sin karriär. Men han kanske är ändå mer stolt över priset som ligans mest värdefulle spelare år 2002 då han fick motta Conn Smythe Trophy som förste europé.

Han blev också förste europeiske kapten att leda sitt lag till Stanley Cup-titeln 2008.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Bandy-VM avgörs i Irkutsk vid Bajkalsjöns strand i södra Sibirien 28 mars – 5 april. Den nya hallen är en våt dröm för alla som drömmer om något liknande. Den kostar drygt 1 miljard kronor och rymmer 6 000 åskådare.

Den 27 januari arrangeras Idrottsgalan i Globen. I dag släpptes namnen på de som konkurrerar om Radiosportens Jerringspris för årets bästa idrottsprestation. Svenska folket är jury, konkurrensen är stenhård, vad sägs om Daniel Ståhl, Mondo Duplantis, Hanna Öberg, Sarah Sjöström, Frida Karlsson...

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Från och med 2021 är det slut med sponsorbidrag från Astra Zeneca till ungdomsidrotten i Södertälje!

En traditionell storsponsor, men beslutet är oåterkalleligt.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.