Nicklas köper in sig i bolag

Nicklas Lidström, den i dag 44-årige förre hockeystjärnan i Detroit, vill nu inleda en karriär utanför isen. Han har köpt in sig i ett fastighetsbolag hemma i Västerås.
En återkommande bild under 20 år i Detroit Red Wings, en vinnande Nicklas Lidström. Foto: Pontus Lundahl, TT

 

Nicklas med familj är fast boende i Sverige sedan två år. Den sommarstuga som de har haft sedan många år och var tillflykten på somrarna är utbyggd och består nu av 230 kvadratmeter och är belägen en mil utanför Västerås.

Är engagerad

Tillsammans med två vänner har han nu köpt in sig i Industrihus i Västerås AB. Den förre storspelaren får en ägarandel på 20-30 procent på bolagets fastighetsinnehav cirka 125 miljoner kronor, enligt Fastighetsvärlden. 

- Det byggs mycket i Västerås och det händer mycket i orten. Jag har följt bolaget under ett tag så det blir väldigt intressant.

Den i dag 44-årige Nicklas Lidström har viss erfarenhet av fastighetsbranschen. Under åren i USA var han delägare i ett fastighetsbolag som hade stort intresse av industrifastigheter.  Men numera har han lämnat bolaget.

"Har många idéer"

Nu tycker han att det ska bli spännande att bidra till expansion i första hand i Västmanland.

- Vi har många idéer för de industrihus som vi äger. Vi är optimistiska.

Nicklas Lidström intygar att han vill ha en aktiv roll och räknar därför med att jobba ett antal timmar varje vecka.

- Vi får se hur många timmar det blir. I början handlar det främst om att jag ska lära mig mer om fastigheter och hur branschen fungerar rent generellt.

- När jag bodde i Västerås tidigare så tyckte jag att man utnyttjade läget vid Mälaren för dåligt. Det finns mycket kvar att göra för att Västerås ska bli mer attraktivt, säger Lidström till Fastighetsvärlden.

Industrihus i Västerås AB affärsidé är att äga, utveckla, förädla och förvalta i huvudsak industrifastigheter.   

Två sysslor till

Nicklas Lidström har två andra sysslor att tänka på.

Han ska fortsätta jobba för Detroit Red Wings.

- Jag ska hålla koll på svenska spelare som blivit draftade av klubben.

Nicklas Lidström är också aktieägare i Infometric som jobbar med  energimätningsteknik.

En fantastisk karriär

Han gjorde 20 säsonger i Detroit och stod bland annat för 1 142 poäng i NHL:s grundserie på 1 564 matcher. Det i sin tur innebär att bara fem backar har producerat fler poäng och bara nio spelare har gjort fler NHL-matcher.

Lidström erövrade Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, inte mindre än sju gånger i sin karriär. Men han kanske är ändå mer stolt över priset som ligans mest värdefulle spelare år 2002 då han fick motta Conn Smythe Trophy som förste europé.

Han blev också förste europeiske kapten att leda sitt lag till Stanley Cup-titeln 2008.

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.