Djurgården värvar sportchefer

Två före detta lagkamrater ska styra Djurgårdens hockey. Sedan tidigare är Joakim Eriksson klar och nu har också Thomas Johansson rekryterats, båda med titeln sportchef.
Thomas Johansson blir sportchef tillsammans med Joakim Eriksson i Djurgården.

 

Djurgårdens vice VD KG Stoppel har varit ansvarig för att nå en lösning och ett dubbelkommando blev tidigt aktuellt.

- Vi har varit väldigt samsynta. Under senare tid har samtalen intensifierats och när vi suttit ner tillsammans med Jocke har samsynen varit total. Det känns bra att gå in i säsongen med det här teamet.

Olika roller

Thomas Johansson blir teknisk sportchef och Joakim Eriksson strategisk sportchef. 

- Vi ska ha en tydlig linje i hela verksamheten från A-laget och neråt. Thomas har initialt redan varit med i U15 samt U16 och arbetat med hur de har spelat hockey under de två senaste åren, säger Stopel.

- Jocke och Thomas kommer att jobba i team men där Jockes fokus är på spelar- och ledarrekryteringar medan Thomas fokus är spelsätt och träning.

Uppdraget i Djurgården innebär att Thomas Johansson lämnar C More och TV4 efter hockey-VM. Han tillträder då omgående uppdraget som teknisk sportchef och kontraktet med Djurgården gäller i tre år.

Testat ett tänk i U16

- Det ska bli jättekul att få komma tillbaka till Djurgården på den här sidan sargkanten. Jag har sett galet mycket hockey ända sedan jag slutade spela och det har vuxit fram till något jag tror väldigt hårt på. Jag tror att jag ska kunna bidra med kunskap och erfarenhet, säger Thomas Johansson.

Han har haft del som ledare runt klubbens U16-lag som i år vann SM-guld.

- Jag har mina grabbar på ungdomssidan och har varit med som ett bollplank gentemot coachen Mattias Zackrisson. Stora grejen skedde året innan där vi helt ändrade inriktning på hur de har spelat hockey tidigare. Resultaten vi fick var enormt bra och där någonstans har mina tankar funnits om hur man ska spela hockey.

BK Häcken har en ekonomisk framgång  som enbart Malmö FF överträffar i Allsvenskan. Sponsorintäkterna i Häcken har ökat med 800 procent på tio år. Nu redovisas ett  rekordår, Ökningen från i fjol är 24 procent, och målet om 30 miljoner i partnerintäkter har passerats.

Men på lördagen tvingades klubbens anhängare inse att den viktigaste spelaren, brassen Paulinho, flyttar utomlands igen. Efter 97 mål och 33 assist i Häcken vill han fortsätta i israeliska Hapoel de närmaste 18 månaderna.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.