Simförbundet jagar ersättare

Efter fem år i Simförbundets styrelse och därefter sex år som förbundsdirektör på Svenska Simförbundet lämnar nu Bengt Jönsson, 61 år, sitt uppdrag.
Simningens förbundsdirektör Bengt Jönsson är också själv aktiv. I somras deltog han i Vansbrosimningen.

 

- Det har varit roligt och stimulerande. Jag har haft förmånen att få leda en organisation under stor förändring och utveckling. När vi nu går in i en ny strategisk period 2017-2020 kännas det rätt att lämna över ansvaret, säger Bengt Jönsson, 61 år.

Tidigare på ATG

Han har också ett förflutet från ATG där han var vd under sex år. Från hästarna tog han steget till bassängkanten 2010. 

Ulla Gustavsson, ordförande i Svenska Simförbundet, betonar att Bengt Jönsson har varit en stor tillgång. Han kommer att stanna över sommaren och gör sin sista arbetsdag den 31 augusti.

- Jag vill redan nu tacka Bengt för det fantastiska arbete under sina år i förbundet. Han har verkligen lyckats utveckla en effektiv och professionell organisation, som skapat förutsättningar för våra framgångar både på land och i vattnet. 

Söker efterträdare

- För att använda ett uttryck från idrotten har förbundet gått från klarhet till klarhet under hans ledarskap.

Simförbundet inleder nu rekryteringen av en ny chef. 

- Jag hoppas och tror att Bengt, efter det att han slutat sin anställning i förbundet, ändå kommer vara aktiv inom Svensk Simidrott på ett eller annat sätt, säger Ulla Gustavsson.  

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Det har pyrt i idrotts-Sverige under några veckor. Missnöjet runt publikbegränsningar vid arrangemang har provocerat många idrotter och en samlad offensiv mot både regeringen och folkhälsomyndigheten har tagit form. På måndagen kom avslöjandet att idrottsminister Amanda Lind tar initiativ till diskussioner med  en rad förbund med  huvudfrågan ”hur når vi flexibla lösningar?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

Mot en avgift av 59 kronor för 30  dagar erbjuder Svenska Fotbollförbundet, SvFF,  från 1 augusti  livestreaming av bredd och ungdomsfotboll via appen ”Min Fotboll.

 Betalningsmodellen är Swish, men det är ännu oklart hur föreningslivet ska ersättas.  Idrottens Affärer har i tidigare artiklar belyst striden mellan SvFF och redan etablerade Solidsport AB, grundat redan 2008, och väl etablerat med livesändningar via nätet i egen app.