Simförbundet jagar ersättare

Efter fem år i Simförbundets styrelse och därefter sex år som förbundsdirektör på Svenska Simförbundet lämnar nu Bengt Jönsson, 61 år, sitt uppdrag.
Simningens förbundsdirektör Bengt Jönsson är också själv aktiv. I somras deltog han i Vansbrosimningen.

 

- Det har varit roligt och stimulerande. Jag har haft förmånen att få leda en organisation under stor förändring och utveckling. När vi nu går in i en ny strategisk period 2017-2020 kännas det rätt att lämna över ansvaret, säger Bengt Jönsson, 61 år.

Tidigare på ATG

Han har också ett förflutet från ATG där han var vd under sex år. Från hästarna tog han steget till bassängkanten 2010. 

Ulla Gustavsson, ordförande i Svenska Simförbundet, betonar att Bengt Jönsson har varit en stor tillgång. Han kommer att stanna över sommaren och gör sin sista arbetsdag den 31 augusti.

- Jag vill redan nu tacka Bengt för det fantastiska arbete under sina år i förbundet. Han har verkligen lyckats utveckla en effektiv och professionell organisation, som skapat förutsättningar för våra framgångar både på land och i vattnet. 

Söker efterträdare

- För att använda ett uttryck från idrotten har förbundet gått från klarhet till klarhet under hans ledarskap.

Simförbundet inleder nu rekryteringen av en ny chef. 

- Jag hoppas och tror att Bengt, efter det att han slutat sin anställning i förbundet, ändå kommer vara aktiv inom Svensk Simidrott på ett eller annat sätt, säger Ulla Gustavsson.  

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.