Charlotte Kalla blir skådespelare

Räntan på OS-guldet är hög, rekordhög. Därför tjänar nu Charlotte Kalla stora pengar. I Nykvarn, hemma hos managern Keith Karlsson, spelar hon in en reklamfilm som kommer ut på marknaden i april.

- Jag är glad för att jag kan leva på min idrott, säger Charlotte Kalla och låter förstå att hon nu börjar inse vilka pengar hennes framgångar genererar.

I början av 2008 registrerade hon sitt företag, Charlotte Kalla AB, och där har intäkterna ökat avsevärt efter OS. Guldet och silvret har gjort henne eftertraktad och Keith Karlsson har bearbetat vissa utvalda företag.

OS kan ge flera miljoner

- Vi skriver fler avtal under våren. OS-succén kan ge tio miljoner sett till flera år, säger Keith Karlsson till Sportbladet.

Hon själv är mycket noga att det ska handla om produkter som hon gillar.

- Det är superviktigt att jag kan stå för det. Det finns så mycket som inte är bra. Vi för en diskussion. Känner jag mig osäker hör jag gärna med Magnus (Ingesson, förbundskapten och Charlottes tränare) som känner mig väl.

I rosa morgonrock

Nu har 22-åringen fått ett miljonkontrakt med franska Danones och det gäller att marknadsföra drickyoghurten Actimel. I Nykvarn har hon spelat in en reklamfilm där hon i en rosa morgonrock spelar nyvaken och tar en klunk ur drickyoghurten.

Ni får själva se i april då reklamfilmen exponeras i de flesta kanaler, utom TV4, skriver Sportbladet.

Charlotte Kalla har tidigare gjort reklamfilm för förbundssponsorn Vattenfall och är van att vara skådespelare. I utbyte får hon nära en miljon kronor och produkter.

Utveckla sin personlighet

Ytterligare fyra eller fem stora sponsoravtal, bl a är kontraktet med Volkswagen förnyat, ger Kalla en trygg framtid.

- Det ska inte bara vara ett ekonomiskt avtal utan något som ger Charlotte mer. Det är ett sätt för Charlotte¬ att utveckla sin personlighet, påpekar Keith Karlsson.

Hon har att tänka på avslutningen i världscupen, men gillar avbrottet för den här typen av sponsoruppdrag.

- Det är en trygghet att ¬veta att jag inte skulle ta studielån direkt om jag skulle behöva börja plugga. Men samtidigt känns allt avlägset, jag åker skidor flera år till. 

Kallas sponsorer
Fischer, Salomon, Swix, Craft, Lill-Sport, Bliz, Skitech, Volkswagen, LKAB, Hello Sweden, SOK, ATG   Danone, Actimel. (Källa: Sportbladet)

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Norske skidlegendaren Vegard Ulvang vill ändra avslutningen på Tour de ski. Den som kommer först i mål efter klättringen uppför monsterbacken Alpe Cermis har vunnit. Så har det alltid varit. Nu vill Ulvang ändra på det.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns ingen kartläggning över landets mest framträdande sponsorföretag. Men en sak är klar. Bauhaus är om inte etta så i alla fall bland de absolut främsta sponsorerna utöver spelbolag.

Byggvaruföretaget med marknadschefen Johan Saxne i spetsen  samlar på idrottsförbund. Senaste tillskottet  är Svenska Fotbollförbundet

Idrottens Affärer har gjort en kartläggning av vilka förbud och utövare som Bauhaus har skrivit sponsoravtal med. Listan blir lång och omfattar åtskilliga namn och förbund.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!