Charlotte Kalla blir skådespelare

Räntan på OS-guldet är hög, rekordhög. Därför tjänar nu Charlotte Kalla stora pengar. I Nykvarn, hemma hos managern Keith Karlsson, spelar hon in en reklamfilm som kommer ut på marknaden i april.

- Jag är glad för att jag kan leva på min idrott, säger Charlotte Kalla och låter förstå att hon nu börjar inse vilka pengar hennes framgångar genererar.

I början av 2008 registrerade hon sitt företag, Charlotte Kalla AB, och där har intäkterna ökat avsevärt efter OS. Guldet och silvret har gjort henne eftertraktad och Keith Karlsson har bearbetat vissa utvalda företag.

OS kan ge flera miljoner

- Vi skriver fler avtal under våren. OS-succén kan ge tio miljoner sett till flera år, säger Keith Karlsson till Sportbladet.

Hon själv är mycket noga att det ska handla om produkter som hon gillar.

- Det är superviktigt att jag kan stå för det. Det finns så mycket som inte är bra. Vi för en diskussion. Känner jag mig osäker hör jag gärna med Magnus (Ingesson, förbundskapten och Charlottes tränare) som känner mig väl.

I rosa morgonrock

Nu har 22-åringen fått ett miljonkontrakt med franska Danones och det gäller att marknadsföra drickyoghurten Actimel. I Nykvarn har hon spelat in en reklamfilm där hon i en rosa morgonrock spelar nyvaken och tar en klunk ur drickyoghurten.

Ni får själva se i april då reklamfilmen exponeras i de flesta kanaler, utom TV4, skriver Sportbladet.

Charlotte Kalla har tidigare gjort reklamfilm för förbundssponsorn Vattenfall och är van att vara skådespelare. I utbyte får hon nära en miljon kronor och produkter.

Utveckla sin personlighet

Ytterligare fyra eller fem stora sponsoravtal, bl a är kontraktet med Volkswagen förnyat, ger Kalla en trygg framtid.

- Det ska inte bara vara ett ekonomiskt avtal utan något som ger Charlotte mer. Det är ett sätt för Charlotte¬ att utveckla sin personlighet, påpekar Keith Karlsson.

Hon har att tänka på avslutningen i världscupen, men gillar avbrottet för den här typen av sponsoruppdrag.

- Det är en trygghet att ¬veta att jag inte skulle ta studielån direkt om jag skulle behöva börja plugga. Men samtidigt känns allt avlägset, jag åker skidor flera år till. 

Kallas sponsorer
Fischer, Salomon, Swix, Craft, Lill-Sport, Bliz, Skitech, Volkswagen, LKAB, Hello Sweden, SOK, ATG   Danone, Actimel. (Källa: Sportbladet)

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.