MFF:s värvning ett mångmiljonklipp

Tidigare i år petad i IFK Norrköping. Nu kan Isaac Kiese Thelin vara årets bästa allsvenska fotbollsaffär. I dag avslöjas hur den här spelaraffären även ekonomiskt är en succé för mästarna.
Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin är två av MFF:s mycket lyckosamma värvningar. Nu framkommer hur köpet av Thelin gick till och här har klubben gjort ett verkligt klipp. Foto: TT

 

- Det är klart att vi både sportsligt och ekonomiskt, även om jag inte vill kommentera siffror, har gjort en mycket bra affär, säger sportchef Daniel Andersson i dag till FotbollDirekt.se.

Förvandlingen

I går mot Olympiakos var Isaac Kiese Thelin på nytt ett av Malmö FF största namn. Precis som i Champions League-premiären mot Juventus liksom i kvalet mot Salzburg.

Men det är inte länge sedan han var ett okänt namn.

Så sent som i somras levde han som petad i IFK Norrköping och övergången till Malmö blev inte uppseendeväckande.

Men vad som nu visar sig vara en dålig affär för IFK är motsvarande briljant för MFF som kan ha gjort årets bästa allsvenska köp.

Sportsligt, förstås, men frågan är om affären inte blir än mer spektakulär genom det ekonomiska?

Betalade endast 600 000 kr

Norrköping släppte Thelin för endast 600 000 kronor. MFF skrev snabbt ett kontrakt fram till 2018.

Det står nu också klart att IFK inte har någon vidareförsäljningsklausul i uppgörelsen med MFF vid en framtida utlandstransfer. Noll procent gäller.

Detta för en spelare som i dag, enligt bedömare, redan värderas till 1,5-2 miljoner euro och med ett stadigt ökat värde.

MFF sitter därmed med en 100-procentig vinst för en spelare som mycket väl på sikt kan bli en affär i 20-miljonersklassen.

Daniel Andersson bekräftar

- Jag förstår att sådant här är intressant, men det enda jag kan säga är att det är klart att vi har gjort en bra affär. En kombination av det sportsliga och den längd vi har på avtalet med honom gör ju att priset kommer att bli därefter, säger Daniel Andersson.

- Men jag vill betona att vi inte vill stoppa någon spelare om bara villkoren är de rätta.

Isaac Kiese Thelin är en spelare ni inte släpper hur som helst, han kan bli guld värd för er på både det ena och andra viset.

- Ja, det kan vi lätt slå fast, säger Andersson och skrattar till.

"Vi såg potentialen"

Hur speciellt är det att göra ett fynd i den här omfattningen?

- Känns ju otroligt bra. Nu är jag nu ny i den här rollen. Men det är klart att det känns bra för alla oss som jobbar med att scouta spelare när någon levererar som Isaac har gjort.  Det är en stor tillfredsställelse.

- Vad vi såg i honom? Potential. Men det är svårt att säga vad mer än en känsla. Men nu när vi ser honom hos oss så inser man ju vilket enormt driv han har och att det inte finns några begränsningar för honom.

Ola Gustavsson, FotbollDirekt

gp (inte verifierad)

fre, 2014-10-03 09:12

1. Vad är detta för tjafs?

Vad är detta för tjafs? Spelaren satt på ett utgående kontrakt och hade ursprungligen gått gratis vid årsskiftet. Nu fick Nkpg 600 000 för att släppa honom tidigare än så. Varför kan inte skribenten berätta det? (=Därför att det inte är särskilt mycket till story i så fall….). Lekis-jourmalistik
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.