SVT direktsänder från vinter-Paralymics

För första gången sänder SVT direkt från vinter-Paralympics. SVT gör sin största bevakning någonsin av spelen i Vancouver som pågår 12-21 mars. Fyra tävlingar direktsänds i tv och på webben. Dessutom sänds sammandrag varje dag som leds av programledaren Maria Wallberg.

- Det känns jättekul att vi nu kan göra den här satsningen med direktsändningar även från vinter-Paralympics. Den stora respons vi fick efter Peking 2008 har gjort att vi nu gör den största satsningen någonsin på ett vinterspel. Sammandragen blir basen som vi kryddar med utvalda direktsändningar där det finns förhoppningar på svenskarna, säger Björn Nordling, projektledare för sändningarna från Paralympics.

Den direktsända matchen i kälkhockey mellan Sverige och Norge kommenteras av Björn Hedman och Bengt "Gösen" Johansson, som själv deltog i Paralympics 1994-02 och numera tränar Nacka där flera av landslagsspelarna spelar. Curlingmatchen Sverige-Norge kommenteras av Katarina Hultling och Olov Brudsten, som var lagcoach för det lag som tog brons i Turin 2006.

SVT direktsänder även sprintfinalerna i längdskidor samt storslalom för sittande och synskadade. Storslalomen kommenteras av Ola Bränholm och Per Jameson, framgångsrik sit-skiåkare som dessutom vunnit flera riksmästerskap. Sprintfinalerna i längdskidor kommenteras av Ola Bränholm och Emil Östberg som tog ett brons och ett silver i Salt Lake City 2002.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

Till slut är det klart, bandyderbyt mellan AIK och Hammarby spelas den 7 december på anrika Östermalms IP, invigt av kung Oscar II den 30 september 1906. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.