MTG överens med Medge om NHL

Efter en tid av tveksamheter står det nu klart att Viasat fortsätter att sända NHL till svenska TV-tittare. MTG och Medge Consulting har kommit till en uppgörelse och därmed sänder Viasat i full omfattning.

Bakgrunden är den att Viasat har ägt rättigheterna fram till i somras då rättighetsbolaget Medge Consulting kom över avtalet inte bara i Sverige utan i Europa.

Ett spel bakom kulisserna

Viasat fortsatte att marknadsföra NHL-matcherna utan att egentigen veta om bolaget verkligen fick behålla rättigheterna. I synnerhet som Medge Consulting hade för avsikt att saluföra bildpaketen hos flera kanaler.

Ett spel har pågått bakom kulisserna, men på torsdagen kom nyheten om att Viasat och Medge är överens om ett avtal fram till och med 2016. En uppgörelse som också har blivit möjlig tack vare klartecken från NHL:s organisation.

Nu frontar Viasat med rättigheterna som innebär att bolaget blir den första TV-operatören i världen att erbjuda alla NHL-matcher i direktsändning på TV samt via webb och mobil. Totalt handlar det om 700 matcher per säsong.

Ett nytt progam

- NHL är den absolut mest sedda hockeyligan i världen. Vi har flera svenska hockeystjärnor i ligan, vilket bidrar till populariteten, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

Viasat har haft rätten att sända NHL sedan oktober 2009 och utökar nu utbudet med ett specifikt program med höjdpunkter från nattens sändningar före kl. 8.00 morgonen därpå.

- Fler matcher än någonsin kommer att visas i de nordiska länderna, säger Peter Liljestrand, delägare i Medge Consulting.

NHL-säsongen 2011-2012 inleddes med New York Rangers som mötte Los Angeles Kings och Anaheim Ducks på Ericsson Globe Arena i Stockholm, samt med Anaheim Ducks som mötte Buffalo Sabres i Hartwall Arena i Helsingfors. 

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Landslaget förblir en dröm för de flesta. Få kommer ens halvvägs. Men många blir vinnare i alla fall.  De vänjer sin kropp vid rörelse – de motionerar och anstränger sig regelbundet som vuxna. De utrustar sig själva med mer styrka att stå emot ökad ålder och sjukdom. Mycket tack vare att de i unga år fick den vanan. I unga år skaffade de sig en livsstil – via idrott och skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.