MTG överens med Medge om NHL

Efter en tid av tveksamheter står det nu klart att Viasat fortsätter att sända NHL till svenska TV-tittare. MTG och Medge Consulting har kommit till en uppgörelse och därmed sänder Viasat i full omfattning.

Bakgrunden är den att Viasat har ägt rättigheterna fram till i somras då rättighetsbolaget Medge Consulting kom över avtalet inte bara i Sverige utan i Europa.

Ett spel bakom kulisserna

Viasat fortsatte att marknadsföra NHL-matcherna utan att egentigen veta om bolaget verkligen fick behålla rättigheterna. I synnerhet som Medge Consulting hade för avsikt att saluföra bildpaketen hos flera kanaler.

Ett spel har pågått bakom kulisserna, men på torsdagen kom nyheten om att Viasat och Medge är överens om ett avtal fram till och med 2016. En uppgörelse som också har blivit möjlig tack vare klartecken från NHL:s organisation.

Nu frontar Viasat med rättigheterna som innebär att bolaget blir den första TV-operatören i världen att erbjuda alla NHL-matcher i direktsändning på TV samt via webb och mobil. Totalt handlar det om 700 matcher per säsong.

Ett nytt progam

- NHL är den absolut mest sedda hockeyligan i världen. Vi har flera svenska hockeystjärnor i ligan, vilket bidrar till populariteten, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

Viasat har haft rätten att sända NHL sedan oktober 2009 och utökar nu utbudet med ett specifikt program med höjdpunkter från nattens sändningar före kl. 8.00 morgonen därpå.

- Fler matcher än någonsin kommer att visas i de nordiska länderna, säger Peter Liljestrand, delägare i Medge Consulting.

NHL-säsongen 2011-2012 inleddes med New York Rangers som mötte Los Angeles Kings och Anaheim Ducks på Ericsson Globe Arena i Stockholm, samt med Anaheim Ducks som mötte Buffalo Sabres i Hartwall Arena i Helsingfors. 

Temperaturen i Östersund kryper under nollan men för de ansvariga i Östersunds FK känns det som ljumma vårvindar. På måndagen blev det klart att det anrika byggföretaget Diös blir ny sponsor inför 2020. Under veckan har klubben också betalat av drygt en miljon på skatteskulden.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.