En ny stark aktör inom TV-sport

Tittarna får nya alternativ då det gäller att välja sportkanal. SBS Discoverys äger numera både Kanal 5 och Eurosport och nu presenteras en gemensam satsning med en rad kända namn.
Nu laddar man hos SBS Discoverys studios. En stor sportredaktion är uppbyggd som ska ansvara för ett stort utbud i Kanal 5 och Eurosport. Foto: TT

 

Med samma ägare blir det ett omfattande samarbete som innebär:

  • Matcher från Bundesliga och EM-kvalet visas i båda kanalerna.
  • Medarbetare i en stor sportredaktion jobbar växelvis.
  • Nya program som EM-studio och Bundesligastudio.

Discovery som är världsledande inom betal-tv har alltså blivit majoritetsägare i Eurosport och därmed utökat mediaföretagets portfölj till att nå 2,7 miljarder abonnenter i över 220 länder. 

Nu finns resurser

De ekonomiska musklerna är betydligt större och det kommer att märkas i både Kanal 5 och Eurosport.

De ska också samarbeta, det är uttalat från ledningen. 

Det innebär att det blir Bundesliga och EM-kval i både Kanal 5 och Eurosport.

Via koncernens köp av EM-kvalet från UEFA  får Eurosport 2 tillgång till drygt 50 matcher från kvalet till EM 2016. 

Och så Backe!

Discoverys köp av Sveriges matcher i EM-kvalet är alla placerade i Kanal 5 och det är dit Hasse Backe är värvad för att vara frontfigur.

Samma roll i Eurosport får Johan Mjällby och han tar plats i den nya EM-studion som får premiär måndag 8 september, två dagar efter Sveriges match i Wien. 

- Det ska bli otroligt kul att ge sig in i hetluften och följa de bästa landslagen på vägen mot EM. Att dessutom bevaka världsmästarligan Bundesliga på nära håll kommer bli väldigt intressant, säger Johan Mjällby.

I teamet runt Eurosports studio ingår även Petronella Ekroth, kommentatorer Mikael Bergvall och Christopher Kviborg samt experterna Johan Arneng, Rami Shaaban och Johan Mjällby.

Många fotbollsprofiler

Den 13 september är det premiär för Bundesligastudion. Här ingår också Johan Mjällby och får sällskap av Karin Frick (nyrekryterad från TV4) som delar på programledarskapet med Christopher Kviborg.

Ett annat nyförvärv till Eurosport 2:s bundesligasändningar är Matias Concha med lång erfarenhet av tysk fotboll efter fem år som spelare i VfL Bochum och som spelande expert syns Hoffenheims Jiloan Hamad.

Ytterligare en återkommande gäst i studion är Eurosports Bundesligaambassadör Patrik Andersson

- Vi har ett riktigt starkt team för vår storsatsning på fotboll, säger John Carenfelt, produktionschef för Eurosport.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Nu attackerar Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll polisens strategi på arenorna.” Den nuvarande situationen är inte hållbar”, skriver Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Torsdagens match i VM-fotbollen,Sverige mot USA i Le Havre har finalkaraktär. Det märks både på spelarnas anspänning och intresset från både publik och TV-tittare. 

VM har så här långt skapat ett intresse som är av rekordformat.Torsdagskvällens match är slutsåld, vilket innebär en publiksiffra  runt 25 000, bland dem cirka 2 000 svenskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En reklamkampanj,signerad Asics, innebar  en ordentlig utmaning för en grupp löpare från världens alla hörn som genomförde deras mest fysiskt och psykiskt krävande utmaning när de sprang från London till Paris genom att, enligt ett upplägg med tio maraton på tio dagar. Den 450 kilometer långa färden ingick i en ,som inleddes på Londons Regent Street och avslutades med Paris Marathon, har dokumenterats i en film som finns ute nu.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Benjamin Nygren, 17 har tackat ja till belgiska Genk. Han kan inte motstå locktonerna – och pengarna. Hans beslut innebär också att IFK Göteborg får 50 miljoner i övergångspengar och säkrar klubbens ekonomi.