Söndag med åtskilliga timmar med sport i TV

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

Förutom allsvenska matcher i söndagensTV-utbud blir det Premier League-avslutning mellan ligamästarna Manchester City som ställs borta mot Brentford, som jagar en Europa Conference League-plats.

F1-loppet kommenteras av Janne Blomqvist och Björn Wirdheim, som är på plats i Indianapolis för att senare under dagen bevaka Indy 500, som visas på Viaplay och V Sport Motor från klockan 17.25. På startbanan i Monaco för att göra upp om segern finns Red Bulls Max Verstappen och Sergio Pérez. De ställs bland annat mot Astons Martins Fernando Alonso, monegasken och hemmasonen Charles Leclerc i Ferrari samt Mercedes Lewis Hamilton.

– Monaco GP är juvelen i kronan och ett av mina lopp som jag alltid ser fram emot. Det ska bli oerhört kul att få bjuda in TV6-tittarna till denna F1-värld. Loppet är svårt och banans utformning kastar om förutsättningarna, , säger Janne Blomqvist.

 - Det är öppet och många vill vara med och göra upp om den här segern. Jag tror att Fernando Alonso ger Red Bull en riktigt bra match. Ferrari-förarna har en bra bil som passar den här typen av bana. Men Mercedes Lewis Hamilton och George Russell har visat fram fötterna. Jag kan knappt bärga mig tills vi kör i gång

För de tittare som inte fått nog av motorfest efter F1-loppet, kan de också se anrika Indy 500 från Indianapolis som benämns ”The Greatest Spectacle in Racing”. Svenske Marcus Eriksson vann det prestigefyllda loppet i fjol och vill göra om bedriften. Landsmannen Felix Rosenqvist finns också på startlinjen och har visat god fart i kvalen. På plats i IndyCar-studion i Indianapolis finns Janne Blomqvist och Björn Wirdheim. Loppet kommenteras av Robin Nilsson och Richard Göransson.

– Indy 500 kallas inom racing för The Greatest Spectacle in Racing. Att vi motorsport-älskare både får se F1 från Monaco och Indy 500 på en dag är rena julafton. Det beräknas att någonstans mellan 300–400 000 åskådare är på plats under det här eventet. 80 mil, 200 varv och två svenskar. Vilken fest. Jag tror det finns stor chans att vi får se en svensk vinnare för andra året i rad, säger Janne Blomqvist.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.