Tränarföreningen återuppstår

Den svenska Tränarföreningen siktar på att bli en stark aktör i svensk fotboll. I regi av Stefan Lundin och Håkan Sandberg hoppas Tränarföreningen att ena de svenska tränarna, vara ett stöd för tränare och driva gemensamma frågor för tränarnas bästa.

Håkan Sandberg är en av de drivande när fotbollens tränarförening återuppstår

Den nya styrelsen för Tränarföreningen valdes vid ett extrainsatt årsmöte den 18 november. Där ingår Stefan Lundin som Ordförande, Håkan Sandberg som Generalsekreterare, Mikael Lindgren, Västergötlands FF, Carola Söberg, P17-tränare i Örebro SK, Robert Vilahamn, assisterande tränare i BK Häcken, Peter Kisfaludy, IF Brommapojkarna, Caroline Sjöblom, tränare i AIK och Stockholms FF samt adjungerad Linus Gunnarsson, MAQS Advokatbyrå.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland tränare . Vi ska bygga en digital plattform för tränare oavsett nivå och vara en god kraft i utvecklingen. Vi vill också vara en viktig del i tränarnas fortbildningar och vi kommer naturligtvis ta tillvara på våra medlemmars rättigheter vid anställningar, säger Stefan Lundin.

Han  pensionerade sig för ett år sedanunder 2018 som Sportdirektör på Svensk Elitfotboll (SEF) och ville dåetablera sig i Spanien. Han har decennier av erfarenhet som tränare. Håkan Sandberg är mest känd som spelare i IFK Göteborg, där han var med och vann UEFA-cupen 1982, men han har också gjort 13 A-landskamper för Sverige och varit tränare i IF Elfsborg mellan 1994-95.

Målsättningen under 2020 är att nå 1000 medlemmar och utveckla föreningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.