Många bandystjärnor byter klubb

Det råder värvarkrig i bandyvärlden. Namnkunniga spelare flyttar kors och tvärs. Uppenbarligen  har många klubbar gott ställt. Det är stjärnorna som lockas med lukrativa kontrakt

Villa hann lagom spela färdigt SM-finalen så sa fyra man adjö, Johan Esplund och William Arvidsson går till AIK; Jon Karlsson slutar och Joakim Andersson flyttar hem till Vetlanda.

Det dröjde några dagar, sedan presenterades ersättarna, skyttekungen Christoffer Edlund och Sandvikens spelmotor,Erik Säfström, har båda skrivit 3-årskontrakt med Villa Lidköping.  

”Crille” Edlund lämnar Jenisej där han i vintras gjorde sitt 1 000:e mål i karriären. Strategen Säfströms flytt är ett hårt slag för Sandvikens AIK. Villasupportrarna är på tårna. Sedan coronaviruset lamslog idrotten har de samlat in 600 000 kronor till klubben.

Tuomas Määttä, Årets herrspelare, lämnar Edsbyn som väntat. Nya adressen blir Jenisej där Ljusdalsikonen Misha Svechnikov är ny tränare. Robin Öhrlund, Vänersborgs bästa spelare och Årets komet 2019  ska försöka fylla luckan efter Määttä i Edsbyn.

Hammarbys största stjärna, Adam Gilljam, flyttar efter åtta säsonger i ”Bajen” till Jenisej. Säsongens mest överraskande värvning står AIK för. Nässjösonen Daniel Andersson – 2007 – 2017 i Villa - fyller 37 år i maj. Han har inte åkt skridskor sedan han slutade i Villa. Var det ett krav från gamla radarkompisen Johan Esplund att Daniel skulle värvas? ”Värvar ni inte Daniel kommer inte jag”. Det kan vara så.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Startavgifter i motionslopp ingår nu i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Hästkörning, agility, sportfiske och enduro omfattas också, efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Det gäller såväl fritidsaktiviteter med ett mindre inslag av motion som mer avancerade kurser som vi tidigare inte har kunnat godkänna, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Över en halv miljon insamlade på ett dygn

Brynäs vädjan till fansen för att säkra stjärnorna har gett ett ett sanslöst gensvar! På bara några timmar samlade Brynäs fans in över 628 000 kr efter klubbens vädjan om hjälp för att slutföra  stjärnvärvningarna. Insamlingen ska hjälpa SHL-klubben att finansiera värvningarna av forwarden Patrik Berglund, 32, och backen Simon Bertilsson, 29.