Fredrik huvudsponsor i moderklubben

Fredrik Ljungberg är tillbaka i Halmstads BK. I samband med etableringen av sportbaren Freddie’s går han in som huvudpartner till sin moderklubb. Fredriks logotype finns nu på bröstet på matchtröjan.
Fredrik Ljungberg är mån om sina rötter. Nu satsar han på en sportbar i Halmstad och blir samtidigt en av huvudsponsorerna i HBk. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

- Jag har funderat länge på hur jag bäst skulle kunna hjälpa klubben och kom fram till det här, säger Ljungberg till Hallandsposten.se.

Nu har den nyblivne pappan träffatklubbens marknadschef Glenn Silverholt i London och skrivit under ett kontrakt.

Fredrik Ljungberg tar den plats som Ica haft i drygt 25 år.

HBK kan nu stoltsera med sponsorer som Gyllene Tider och Fredrik Ljungberg. Det är lite svårslaget.

Minst en halv miljon

- Vi kommentera inte vad Freddie´s har satt in i HBK. Men den prislista vi har för våra huvudpartners är från 500 000 kronor och upppåt, säger Glenn Silverholt.

Fredrik började i HBK:s fotbollsskola när han var fem år och i tonåren tog karriären fart. Han var 17 år vid debuten i Allsvenskan 1994 mot AIK på Råsunda. Sejouren i HBK kröntes med SM-guld 1997 innan flyttlasset gick till London för spel i Arsenal och en mängd landskamper.

Fredrik Ljungberg har aldrig glömt sina rötter. HBK ligger nära hjärtat och därför väljer han nu, efter avslutad karriär, att gå in i klubben som huvudpartner.

Vill öppna fler Freddie´s

Han gör det med varumärket Freddie’s, en sportbar som inom kort slår upp dörrarna nere vid Nissan i hemstaden Halmstad.

Glenn Silverholt, försäljnings- och marknadschef i HBK, är oerhört nöjd över att ha ett nytecknat avtal med Freddie’s, som bland annat innebär exponering centralt på matchdräkten.

- Fredrik är en viktig del av HBK:s historia och det känns oerhört tillfredsställande att han nu blir en viktig del av HBK:s nutid. Vi är otroligt stolta, ödmjuka och lyckliga över att han väljer att visa hjärta för klubben på det här sättet. Självklart hoppas vi även att samarbetet ska ge Freddie’s en skjuts i samband med etableringen av verksamheten, säger Silverholt.

- Tanken är väl att på sikt öppna fler Freddie’s ute i landet och då var det naturligt att börja i sin hemstad, säger Fredrik Ljungberg.

Oskar (inte verifierad)

tors, 2013-03-28 20:22

1. Inte förvånad

Inte förvånad att Fredrik ger tillbaka till HBK. Fredrik har alltid som jag har lärt känna Fredrik vilja ge tillbaka. Fredrik har skänkt pengar till bl.a barnsjukhus när han var aktiv. En väldigt mjuk och fin person. Vill önska HBK lycka till i årets allsvenska.

När andra funderade, då agerade IFK Norrköping och Peter Hunt, som så många gånger tidigare under de senaste åren. Därför fortsätter Linus Hallenius karriären i blåvit dress med en stjärna på bröstet.

IFK Norrköping och Peter Hunt visar en handlingskraft som måste få andra elitklubbar att ifrågasätta sitt eget agerande, Det finns många exempel på snabba affärer.

Got Event och Frölunda HC är överens om ett nytt hyresavtal för Scandinavium och Frölundaborg som sträcker sig tre säsonger framåt. Det föregående hyresavtalet (ett år) gick ut innan sommaren, det nya skrevs på under tisdagen och gäller så länge som till våren 2023.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.