Fredrik huvudsponsor i moderklubben

Fredrik Ljungberg är tillbaka i Halmstads BK. I samband med etableringen av sportbaren Freddie’s går han in som huvudpartner till sin moderklubb. Fredriks logotype finns nu på bröstet på matchtröjan.
Fredrik Ljungberg är mån om sina rötter. Nu satsar han på en sportbar i Halmstad och blir samtidigt en av huvudsponsorerna i HBk. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

- Jag har funderat länge på hur jag bäst skulle kunna hjälpa klubben och kom fram till det här, säger Ljungberg till Hallandsposten.se.

Nu har den nyblivne pappan träffatklubbens marknadschef Glenn Silverholt i London och skrivit under ett kontrakt.

Fredrik Ljungberg tar den plats som Ica haft i drygt 25 år.

HBK kan nu stoltsera med sponsorer som Gyllene Tider och Fredrik Ljungberg. Det är lite svårslaget.

Minst en halv miljon

- Vi kommentera inte vad Freddie´s har satt in i HBK. Men den prislista vi har för våra huvudpartners är från 500 000 kronor och upppåt, säger Glenn Silverholt.

Fredrik började i HBK:s fotbollsskola när han var fem år och i tonåren tog karriären fart. Han var 17 år vid debuten i Allsvenskan 1994 mot AIK på Råsunda. Sejouren i HBK kröntes med SM-guld 1997 innan flyttlasset gick till London för spel i Arsenal och en mängd landskamper.

Fredrik Ljungberg har aldrig glömt sina rötter. HBK ligger nära hjärtat och därför väljer han nu, efter avslutad karriär, att gå in i klubben som huvudpartner.

Vill öppna fler Freddie´s

Han gör det med varumärket Freddie’s, en sportbar som inom kort slår upp dörrarna nere vid Nissan i hemstaden Halmstad.

Glenn Silverholt, försäljnings- och marknadschef i HBK, är oerhört nöjd över att ha ett nytecknat avtal med Freddie’s, som bland annat innebär exponering centralt på matchdräkten.

- Fredrik är en viktig del av HBK:s historia och det känns oerhört tillfredsställande att han nu blir en viktig del av HBK:s nutid. Vi är otroligt stolta, ödmjuka och lyckliga över att han väljer att visa hjärta för klubben på det här sättet. Självklart hoppas vi även att samarbetet ska ge Freddie’s en skjuts i samband med etableringen av verksamheten, säger Silverholt.

- Tanken är väl att på sikt öppna fler Freddie’s ute i landet och då var det naturligt att börja i sin hemstad, säger Fredrik Ljungberg.

Oskar (inte verifierad)

tors, 2013-03-28 19:22

1. Inte förvånad

Inte förvånad att Fredrik ger tillbaka till HBK. Fredrik har alltid som jag har lärt känna Fredrik vilja ge tillbaka. Fredrik har skänkt pengar till bl.a barnsjukhus när han var aktiv. En väldigt mjuk och fin person. Vill önska HBK lycka till i årets allsvenska.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.