Rajne Söderberg anmäld för ekobrott

Konflikten mellan Rajne Söderberg, förre tävlingsdirektören i DN Galan, och dagens tävlingsledning blir allt mera infekterad. Han sparkades i mars, misstänktes för ekonomiska brott och är nu anmäld till Ekobrottsmyndigheten.
Rajne Söderberg vid en introduktion av 100-meterlöparen Asafa Powell från Jamaica. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix /


Det är Stadionklubbarna som anmäler Rajne Söderberg och förklaringen är enligt Jan Kowalski, ordförande i Stadionklubbarna:

- Vi har haft en jurist som tittat på det som försigått under året.

Anmälan innehåller tre punkter:

  • Söderberg ska ha betalat ut pengar till sig själv efter att ha lämnat organisationen i våras.
  • Söderberg skrev ett kontrakt med Nike som innebar att sponsorn kunde säga upp avtalet ifall inte Söderberg var kvar i organisationen.
  • Söderberg ska ha tagit med sig en dator utan att lämna tillbaka den.

 

Finns en misstanke

Vad tror då Kowalski om utredningen?

- Det är inte vår sak att bedöma mer än att det det kan finnas misstanke om brott. Sen lämnar vi ärendet vidare till de som kan det här, säger Kowalski till SVT Sport.

Nike försvann och det gjorde också 6 miljoner kronor, pengar som den nya tävlingsledningen trodde var säkrade tre år framåt enligt avtalet.

Sparkades efter 24 år

Rajne Söderberg sparkades efter 24 år som tävlingsansvarig. Det blev ett bittert avsked och han saknar fortfarande en vettig förklaring.

Han är oförstående inför det som skedde den 13 mars när Stadionklubbarna hade årsmöte på Stadion i Stockholm.
Rajne Söderberg blev tvingad att lämna organisationen och med honom försvann flera andra ledande personer.

Mindre publik

DN Galan har tvingats bygga nytt och dessutom med mindre resurser. Konsekvensen blev att sommarens gala lockade mindre publik än på flera år.
Rajne Söderberg svarade redan för en dryg månad sedan på anklagelserna om ett felaktigt kontrakt:

- ”Det är en så kallad "Keyman-clause" som inte är helt ovanlig i sponsorsammanhang. Det är ganska vedertaget ute i Europa och övriga världen att det finns en sån här klausul i avtalen”, sa han och avsåg en slags garanti för att tävlingen utformades enligt villkor i kontraktet, bl a att tävlingsledningen är den samma som vid kontraktsskrivandet.

- Att bli påhoppad, inte känna sig betrodd och få beskedet som ett knivhugg i ryggen känns minst sagt tråkigt, säger Rajne Söderberg

Gösta (inte verifierad)

tors, 2012-11-22 17:04

1. Fokus?

Intressant sätt av Stadionklubbarnas nya styrelse att försöka flytta fokus från sitt eget misslyckande.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.